Carlos Mazón recorda que la taxa turística "també ens afectarà quan fem turisme per la nostra Comunitat"

Guardar

El president del PPCV Carlos Mazón
El president del PPCV Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha recordat que la taxa turística que aprovarà el tripartit nacionalista d'esquerres "també la pagarem quan fem turisme en la nostra Comunitat, quan vulguem allotjar-nos en algun dels nostres hotels o cases rurals haurem de pagar un euro i mig més per persona". En lloc de rebaixar els impostos, el Consell de Puig ens posa més", ha afegit.

Mazón ha assegurat que "és inconcebible que a les portes de la campanya de Setmana Santa i de l'estiu es llance el missatge que obrim les portes a aquesta nova taxa que penalitza al turista que ve a la Comunitat com als valencians que volem visitar la nostra terra".

El líder popular ha realitzat aquestes declaracions amb motiu del llançament de la iniciativa "Stop a la taxa turística" que hui es posarà en marxa en xarxes socials per a mostrar el rebuig del PPCV a la implantació d'un nou impost en la Comunitat Valenciana.

Mazón ha assenyalat que "aquesta taxa és ideològica i que el turisme no necessita més càrregues impositives ni càstigs, al contrari, la qual cosa precisa són mesures i accions que l'ajuden a remuntar la difícil situació que estan vivint des de fa dos anys. Ni és el moment ni són les formes i menys derivar la responsabilitat de la seua aplicació en els alcaldes. Cal invertir en promoció del turisme i la millor manera d'atraure turistes no és precisament la d'imposar taxes en un moment especialment delicat per a la recuperació del sector".

Carlos Mazón ha afirmat que "no es poden aprovar mesures sense escoltar el sector ni als afectats. El sector turístic necessita tot el suport de les administracions i incentius per a continuar treballant, no que se'ls posen encara més bastons a les rodes".

Així, el president del PPCV ha assenyalat que "no ajuda ni millora al sector. Tot el contrari empitjora la nostra crida als mercats internacionals i als turistes que hem de recuperar. És incongruent i no té cap sentit. És una demostració més d'un govern a la deriva, paralitzat que ja només tira més de sectarisme i d'ideologia".

L'esborrany que maneja el Consell preveu un impost que va des dels 0,5 als 2 euros, en funció de la categoria de l'establiment, amb una mitjana d'euro i mig. Això repercutiria directament en els ingressos d'un sector que suposa el 15% del PIB de la Comunitat. En 2019, l'últim any turístic en què es va viatjar amb normalitat, la meitat dels turistes nacionals en la Comunitat Valenciana provenien d'alguna de les tres províncies de la mateixa Comunitat, la qual cosa suposaria també una nova càrrega impositiva per als valencians. "En lloc d'incentivar i retallar impostos, desincentiven i graven més. És increïble", ha afegit.

La campanya "Stop a la taxa turística", oberta a tota la societat, abasta la presentació de mocions en ajuntaments i institucions i la difusió d'imatges en xarxes socials en contra del nou impost. Aquesta acció se suma a altres similars com la recollida de signatures posada en marxa fa un mes pels hostalers de la Comunitat Valenciana a través d'Hosbec i que compta amb l'adhesió de patronals autonòmiques i nacionals.

Arxivat a:

Destacats