Carlos Mazón i Fernando López Miras sumen forces per a "defendre i exigir" els recursos hídrics necessaris per a la Comunitat i Regió de Múrcia

Guardar

Fernando López Miras i Carlos Mazón
Fernando López Miras i Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, es reunirà demà, dijous 21 de març, amb el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, per a continuar sumant forces "en la defensa i exigència dels recursos hídrics que necessiten i mereixen totes dues Comunitats Autònomes".

En la primer cimera de l'aigua de la legislatura entre Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, el cap del Consell i el seu homòleg murcià aprofundiran en un full de ruta comú per a defendre "amb arguments tècnics i des del rigor" el transvasament Tajo-Segura, segons ha avançat Carlos Mazón.

En esta trobada, emmarcat en el Dia Mundial de l'Aigua que se celebra el 22 de març, tots dos mandataris exigiran posar fi "a les retallades ideològiques dels cabals" del transvasament "pel seu perjuí al sector agrari, a l'economia i a les famílies de totes dues regions a les quals se'ls està negant un dret essencial per al seu benestar i prosperitat", ha incidit Mazón.

D'esta manera, els governs de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia faran front comuna per a exigir "igualtat de tracte" respecte a altres autonomies, així com "solidaritat hídrica". També posaran de manifest la necessitat d'aconseguir un Pacte d'Estat en matèria hídrica "que reconega la igual de tots els espanyols a rebre l'aigua que necessiten els seus territoris i habitants per a continuar generant prosperitat, ocupació i riquesa".

El president de la Generalitat ha manifestat el seu posicionament a favor de la solidaritat hídrica entre regions "perquè l'aigua a Espanya és de tots i hi ha per a tots. Només falta voluntat per a repartir-la", ha reiterat, al mateix temps que ha lamentat que "contínuament es malgaste l'aigua tirant-la a la mar".

Arxivat a:

Destacats