Carlos Fernández Bielsa, proclamat secretari general del PSPV de la província amb un 97 % de suports

Guardar

Carlos F. Bielsa, nou secretari general del PSPV a la província de València.
Carlos F. Bielsa, nou secretari general del PSPV a la província de València.

El PSPV-PSOE ha proclamat aquest diumenge a l'alcalde de Mislata i vicepresident de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa, com a secretari general de la formació a la província de València amb un 97 % dels vots a favor i ha aprovat la composició de la nova Comissió Executiva Provincial i la resta dels òrgans de direcció.

La diputada socialista i alcaldessa d'Anna (València), Pilar Sarrión, serà la nova portaveu del PSPV de la província de València, mentre que Julia Tortosa, de Burjassot, serà la responsable de comunicació de l'equip del nou secretari general de la formació, Carlos Fernández Bielsa, que incorpora a la direcció provincial a càrrecs del corrent 'abalista'.

Per part seua, els sotssecretaris generals seran Jorge Vidal (Organització i Coordinació interna), Eva Sanz (Polítiques Públiques i Igualtat) i Roger Cerdà (Acció Territorial).

El nou secretari general de la formació ha defensat el seu projecte municipalista per a "recuperar el que ens uneix, sumar forces i construir junts un partit més fort", amb "la vista posada a les eleccions de 2023", i ha apuntat a "liderar els canvis en la línia valenciana de Ximo Puig i del president Pedro Sánchez".

A l'equip del també alcalde de Mislata i vicepresident de la diputació de València s'incorporen també "històrics" del corrent com Pilar Calabuig, la presidenta de l'agrupació València Nord, Isabel Gimeno, el portaveu de Pedralba, Andoni León, o el secretari general del Puig, Marc Oriola.

Carlos Fernández Bielsa ha ressaltat el dia "de celebració i de demostració d'orgull socialista" en el qual ha reivindicat el "pilar fonamental del nostre partit" de la participació de la militància per a "transformar, construir i millorar el món en què vivim".

El també alcalde de Mislata ha apostat per "recuperar la il·lusió i el que ens uneix" després de l'etapa d'"incertesa", així com a construir un partit "més fort", i ha lloat la gestió del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig: "Algun dia la dreta haurà de reconéixer la bona faena que feu des de la Generalitat".

El congrés ha aprovat, amb la unanimitat del plenari, l'informe de gestió d'òrgans provincials que ha defensat Mercedes Caballero, qui ha reivindicat la gestió de l'executiva sortint que ha encapçalat i ha ressaltat "les victòries electorals i la proximitat i complicitat amb tota la militància". "Hem demostrat una vegada més que els confinaments no són per a nosaltres", ha expressat.

En aquesta línia, ha assenyalat que durant els últims quatre anys des de la CEP "hem parlat de gestió institucional concentrant la nostra activitat en el treball orgànic". "Hem parlat de partit, de què som i què volem i hem de ser hui i en el futur", ha definit.

Així mateix, també ha aprovat per unanimitat les resolucions sobre Municipalisme i Fons de Cooperació, Agricultura, Benestar Social, Euromunicipalisme i Repte Demogràfic.

Bielsa es va imposar en les primàries celebrades diumenge passat 16 de gener a l'altra candidata a la província a València, l'anterior secretària general, Mercedes Caballero, en aconseguir una àmplia victòria amb el 78,84% --5.448-- dels vots, enfront del 19,88% --1.347-- de Caballero.

Destacats