Carlos F. Bielsa: "La meua única prioritat és Mislata i sempre serà Mislata per a fer que la gent viva millor"

L'alcalde de Mislata i candidat per a revalidar l'alcaldia es presenta novament perquè Mislata és la seua única prioritat i per a millorar la vida dels veïns i veïnes de la localitat.

Guardar

Carlos F. Bielsa, alcalde de Mislata i candidat del PSPV per a les eleccions municipals de maig de 2023.
Carlos F. Bielsa, alcalde de Mislata i candidat del PSPV per a les eleccions municipals de maig de 2023.

Carlos F. Bielsa (1981) és alcalde de Mislata i candidat a revalidar l'alcaldia per part del PSPV. Des de 2015, és el primer edil del consistori i amb aquestes eleccions municipals, es presenta per quarta vegada en la seua ciutat. En les últimes eleccions, amplie la seua majoria absoluta a 15 regidors dels 11 necessaris per a l'absoluta en aquesta localitat. Bielsa, a més, ha ocupat la vicepresidència en la Diputació de València però tal com assenyala en l'entrevista, "la seua única prioritat és i serà Mislata".

Per què Carlos F. Bielsa es presenta per a revalidar l'alcaldia de Mislata?

Perquè treballar per a millorar aquesta ciutat és la meua única prioritat, i ho serà. En aquests últims anys hem fet un gran treball, hem canviat aquesta ciutat entre totes i tots, fent valdre la participació i el diàleg, i ara Mislata funciona, és una ciutat en la qual la gent té més oportunitats. I el motor segueix en marxa, hi ha molts projectes per davant, i vull seguir ajudant a millorar la meua ciutat.

"hem canviat aquesta ciutat entre totes i tots, fent valdre la participació i el diàleg, i ara Mislata funciona, és una ciutat en la qual la gent té més oportunitats"

Què és el principal que ha canviat Mislata des que Carlos F. Bielsa ha sigut alcalde?

Hem viscut una etapa de grans avanços, pese a les dificultats. Aquests anys d'incerteses ens han posat davant noves situacions com la pandèmia, que ho va canviar tot i va modificar les prioritats. Eixim millor d'aqueixa etapa i, pese a tot, hem seguit reduint el deute, que ha passat de 40 a 8 milions d'euros, hem complit totes les nostres propostes electorals, i hem construït i completat infraestructures que van nàixer de reivindicacions ciutadanes històriques, com a nostra Piscina Coberta de la Fàbrica amb gimnàs o la Residència de la Tercera Edat amb Centre de Dia. I això és gràcies a que ens hem convertit en una ciutat de grans consensos, basada en pilars com la solidaritat, el suport a les persones més vulnerables i la protecció social. I amb una economia completament sanejada, eficient, que hui aposta per noves inversions.

Quin balanç fa d'aquest tercer mandat?

El balanç és molt positiu. Vivim una primera etapa d'incertesa com a conseqüència de la pandèmia, on ens dediquem a protegir a la ciutadania, a millorar els serveis, i en definitiva a ajudar a la gent que més ho necessitava en aqueix moment tan complex. I a Mislata vam tindre una incidència de covid molt inferior a altres ciutats, pese a tindre una major densitat de població. Ara vivim una etapa de celebrar èxits, de consecució de molts dels projectes rellevants, que ens han costat aconseguir moltíssim temps. Per punt, el balanç global de la legislatura és molt positiu, especialment per a la ciutadania. Hui a Mislata es viu millor.

"Ara obrirem la nostra Residència de Persones Majors amb centre de dia, la nova Seu de l'Esport amb Cafeteria al costat dels camps de futbol, el nou Col·legi Públic Maria Moliner, o el nou Auditori Municipal, les obres del qual ja estan en marxa"

Quin és l'eix del programa polític del PSPV de Carlos F. Bielsa per a aquestes eleccions municipals?

Sens dubte, serà un temps d'obertura d'infraestructures que ja hem dissenyat, i s'obriran gràcies a la unió de les administracions. Acabem d'obrir el Centre socioesportiu La Fàbrica amb piscina coberta i gimnàs públic, i ara obrirem la nostra Residència de Persones Majors amb centre de dia, la nova Seu de l'Esport amb Cafeteria al costat dels camps de futbol, el nou Col·legi Públic Maria Moliner, o el nou Auditori Municipal, les obres del qual ja estan en marxa. També la igualtat i la seguretat seran importants, i aniran molt lligades; incrementarem els efectius de policia i reforçarem la seguretat amb càmeres de videovigilància en els nostres parcs i carrers, que inclouran un botó d'alerta per a previndre agressions.

Però també anem a posar el focus en projectes que donen més garanties a la joventut, volem recuperar espais públics per a la gent amb la rehabilitació d'entorns urbans, potenciarem la neteja urbana i modernitzarem l'enllumenat públic amb un Pla Municipal d'Eficiència Energètica.

D'aquest últim mandat, Quin ha sigut l'assoliment o iniciativa de la qual s'assega especialment orgullós?

El projecte estavella són totes les polítiques per a les persones que hem desenvolupat. És el nostre senyal d'identitat. Les nostres prioritats sempre van a ser les persones i els serveis públics, el benestar, la justícia social, la igualtat, i en definitiva fer de Mislata una ciutat millor.

Sens dubte, del que més orgull sent és de veure acabades les obres de la Residència, una demanda ciutadana de fa més de quaranta anys, que va a servir no solament per a cuidar als nostres majors, sinó que serà un pulmó verd per al barri, reactivarà la vida i donarà moltes més oportunitats per a seguir creixent i millorant com a ciutat.

"Cedirem sòl públic per a la construcció d'Habitatges de Protecció Pública en règim de lloguer per a joves. "

Quins són les principals propostes per als joves de Mislata?

Anem a aprovar un Pla de Joventut Municipal, que, a més de protegir els seus drets i potenciar les seues oportunitats, inclourà noves ajudes per als i les joves. Entre unes altres, obrirem noves línies d'ajudes per a estudiar idiomes i matricular-se en autoescoles. També ampliarem les sales d'estudi municipals, creant nous espais i sales polivalents per a treballs de grup. I també, per a garantir el seu accés a l'habitatge, cedirem sòl públic per a la construcció d'Habitatges de Protecció Pública en règim de lloguer per a joves.

Quines propostes té per al problema de l'habitatge en la seua localitat?

Mislata necessita habitatge assequible per a joves i per a famílies que ho necessiten, habitatge social en lloguer. El Partit Popular no pensava en la gent quan va aprovar tots els plans urbanístics de Mislata, projectes amb centenars d'habitatges de renda lliure per a especular i a preus desorbitats. La pròxima legislatura hem de fer un esforç en la rehabilitació d'habitatges degradats, a millorar l'accessibilitat i cedir sòl públic al Govern d'Espanya, perquè es puguen construir Habitatges de Protecció Pública per a joves, i així puguen tindre oportunitats i esperances de viure a Mislata. Les Administracions, també, hem de potenciar les ajudes per a garantir habitatge digne a la ciutadania.

Quina espera de la cita amb les urnes del 28M?

Espere la mateixa resposta que hem obtingut aquests dies de campanya, recorrent tots els barris, visitant totes les instal·lacions municipals. Alguna cosa que no solament fem ara, sinó durant tot l'any. I la gent ens transmet el seu afecte i el seu suport. Tot i així , els recorde cada dia la importància de votar diumenge que ve. Hem de triar entre avançar o retrocedir. I a Mislata queden molts somnis per aconseguir, i no podem parar el motor; hem de seguir avançant. I això només es pot aconseguir votant a la candidatura de la ciutat, votant al PSOE.

Carlos F. Bielsa confia en un nou govern de progrés liderat per Ximo Puig?

Sens dubte. Amb Ximo Puig, a Mislata li va millor que mai. Mai abans en la història de la nostra ciutat havien arribat tantes inversions del govern autonòmic com en aquests quatre últims anys. Amb el nostre govern municipal i el nostre govern autonòmic, a Mislata li va bé. Tenim instal·lacions noves com un auditori, un col·legi públic, la rehabilitació de pràcticament tots els col·legis de Mislata, i els instituts, la nova piscina municipal i el gimnàs… Jo estic molt agraït al govern valencià perquè ha demostrat la seua aposta pel municipalisme, on viu la gent, on existeixen necessitats, on cal buscar solucions, on cal incrementar els serveis, i on cal apostar per les polítiques per a les persones.

Quin missatge li agradaria dirigir als seus veïns i veïnes perquè confien novament en vostè?

La meua única prioritat és Mislata i sempre serà Mislata. Per a seguir fent que la gent d'ací viva millor, tinga més oportunitats, que la joventut puga construir els pilars d'un futur millor i els nostres majors tinguen un envelliment actiu, una vida més feliç. Vull seguir fent de Mislata una ciutat de referència, pionera en projectes en els quals es fixen moltes altres.
Mislata va bé i funciona, i encara tenim molts projectes per davant.

Destacats