Els canvis en el Consell i els grups del Botànic s'estrenen en Corts

Guardar

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV PSOE, Ximo Puig (c), i la fins ara consellera de Sanitat, Ana Barceló (d), durant la reunió del Grup Socialista en Les Corts Valencianes
El president de la Generalitat i secretari general del PSPV PSOE, Ximo Puig (c), i la fins ara consellera de Sanitat, Ana Barceló (d), durant la reunió del Grup Socialista en Les Corts Valencianes

Els canvis que s'han produït recentment entre els membres del Consell i els grups del Botànic s'han estrenat aquest dimecres en el primer ple de les Corts després de la crisi de govern.

La primera a estrenar el seu càrrec ha sigut la nova síndica socialista, l'exconsellera de Sanitat, Ana Barceló; que s'ha reunit amb tot el seu grup una hora abans del ple per a tindre un primer contacte amb els diputats. Barceló ha comptat amb la presència del president, Ximo Puig, que també és diputat i ha valorat la seua "temprança" al capdavant del departament.

Barceló arriba a les Corts sense intenció, de moment, de fer canvis en el grup parlamentari, encara que ha demanat temps per a reunir-se amb els diputats que "han estat lliurant la batalla" en el parlament durant aquests anys.

També s'estrenava hui en la bancada de Compromís l'exconseller, Vicent Marzà, que no tindrà de moment càrrec en el grup i que ja ha descartat integrar les comissions referides a les carteres que ocupava abans en el Consell (Educació, Cultura i Esport).

La seua successora, Raquel Tamarit, també s'ha pujat per primera vegada a l'estrada per a presentar el projecte de llei d'ordenació de les professions de l'esport en la Comunitat Valenciana.

La marxa de l'exportaveu socialista, Manolo Mata, va deixar un buit en el grup socialista que ha omplit Xelo Angulo, que ha promés aquest dimecres el seu càrrec res més arrancar el ple.

LA NOVA ORLA

Està previst que demà a la sessió de control assistisquen per primera vegada els nous membres del Govern que encara no han intervingut: el de Sanitat, Miguel Mínguez; la de Política Territorial, Rebeca Torró, i la d'Universitats, Josefina Bueno.

Els canvis també han fet que hi haja diputats i consellers que es moguen del lloc que ocupaven anteriorment. Arcadi España, exconseller de Política Territorial, passarà a ocupar la quarta butaca de la bancada esquerra del Consell, just després dels vicepresidents.

Barceló passarà a ocupar el lloc de síndica socialista, just darrere del president Ximo Puig, mentre que Marzà ocuparà un escó en la tercera fila, just darrere de la portaveu adjunta de Compromís Aitana Mas i al costat de les intèrprets de la síndica d'Unides Podem, Pilar Lima.

Arxivat a:

Destacats