Cantó no descarta anar a un míting d'Ayuso, augura que Cs es quedarà sense representació a Madrid i crida al "vot útil"

L'exsínidic i excoordinador autonòmic de Ciutadans en la Comunitat Valenciana advoca per una coalició amb el PP per a les eleccions del 4M madrilenyes

Guardar

canto ciudadanos
canto ciudadanos

L'exdirigent de Ciutadans i exportaveu a les Corts Valencianes, Toni Cantó, no descarta participar en un míting de la presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, ha augurat que Cs es quedarà sense representació en l'Assemblea després dels comicis del 4 de maig i ha cridat al "vot útil" contra l'esquerra.

"El que passarà és que Aguado no entrarà. Per això vaig dir en l'Executiva (de Cs) que no havíem d'anar en cap cas en solitari en la Comunitat de Madrid per una raó tàctica, més enllà de la ideològica, que jo crec que cal anar amb el PP i sumar, perquè si no entres a Madrid, el partit està mort", ha declarat en una entrevista en 'esRadio', recollida per Europa Press.

Segons ha explicat, va plantejar aquesta idea durant la reunió que l'Executiva de Ciutadans, encapçalada per Inés Arrimadas, va mantenir el dilluns passat i va insistir que no era una bona idea que Ignacio Aguado repetira com a candidat a Madrid. "Però no em van fer ni punyeter cas", ha afegit. Cantó va abandonar aquesta reunió i va comunicar als mitjans de comunicació que deixava els seus càrrecs en el partit i la seua acta de diputat.

Al seu judici, en aquestes eleccions és necessari "impedir que la Comunitat de Madrid caiga en mans del socialisme i del comunisme", en al·lusió a Unides Podem i Más Madrid, i per a això els votants han de valorar "quin és el vot útil" perquè "no els fregisquen a impostos o els facen tancar el seu negoci", com creu que estan fent els partits d'esquerres que governen la Comunitat Valenciana.

FARÀ "CAMPANYA ACTIVA" CONTRA EL PSOE

"Crec que cal donar la batalla" i contar "el que diu el PSOE en la resta d'Espanya" sobre "apujar els impostos a Madrid", ja que aquesta comunitat podria deixar de ser "el motor econòmic d'Espanya" i convertir-se en "un infern fiscal", ha manifestat.

Quan li han preguntat si estaria disposat a anar a un acte electoral de Díaz Ayuso, Cantó ha contestat: "M'ho pensaré". Després d'insistir que cal explicar quin és, en la seua opinió, la gestió econòmica que vol fer el PSOE a Madrid, ha dit: "Em dedicaré a fer campanya activa. De moment, estaré a les meues xarxes, en els mitjans que em conviden o on siga per a recordar la gent el que ha dit el PSOE a la Comunitat Valenciana".

D'altra banda, l'exdiputat de la formació taronja ha criticat la proposta que la direcció del partit va fer dilluns als membres de l'Executiva. La idea era "signar tots un document en el qual condemnàrem les accions del PP" per a captar a càrrecs de Ciutadans i "ens comprometérem al fet que cap ens anàrem a passar mai en la vida al PP", ha indicat.

Després de recordar que en el passat Cs va fitxar càrrecs del PP, alguna cosa que considera "el normal en els partits polítics", Cantó ha dit que ell es va negar a participar en aquesta votació.

Respecte a la Comunitat Valenciana, veu "fonamental que el centre i la dreta s'agrupen" per a evitar que continuen governant el PSOE, Compromís i Podemos i ha afirmat que lluitarà per aconseguir-ho.

Per a això, "es pot estar en les institucions, en algun partit o fora, donant la batalla des dels mitjans de comunicació, plataformes de qualsevol mena i intentant agrupar i donar la batalla cultural. Jo estaré en qualsevol d'aquests llocs, i si se'm demana o veig que tinc oportunitat de col·laborar d'alguna manera, per descomptat estaré", ha declarat.

Destacats