Cantó (Cs) exigeix per carta a Sánchez que desbloquege fons "d'una vegada per sempre" davant la "fragilitat" del Botànic

Guardar

canto_cs
canto_cs

El líder de Ciutadans (Cs) Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha exigit per carta al president del Govern en funcions i del PSOE, Pedro Sánchez, que desbloquege el finançament autonòmic "d'una vegada per sempre" davant la "fragilitat" del Consell i les "dificultats de (Ximo) Puig perquè li facen cas".

Així ho ha defensat a preguntes dels periodistes després d'una reunió interparlamentària de diputats 'taronges', mentre el 'president' de la Generalitat es reuneix a Madrid amb la ministra d'Hisenda, Mª Jesús Montero.

Cantó ha lamentat que la falta de finançament "s'està convertint en un llast cada dia" i ha criticat la "fragilitat" del Govern valencià per a arrancar compromisos del Govern. Per això, en la missiva a Sánchez ha reclamat que "pose d'una vegada en marxa no solament el finançament, sinó tots els diners que necessita la Comunitat Valenciana per a posar-se en marxa".

També ha urgit una solució a "els desequilibris flagrants amb altres comunitats autònomes, permesos pel bipartidisme PP-PSOE". Això sí, ha alertat que "tot seran pegats mentre no s'arregle l'infrafinançament" i ha assegurat que "no hi ha voluntat real per part del PSOE ni del PP". Ha posat com a exemple que el sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, "va deixar caure que el problema no se solucionaria fins a dins de diverses dècades".

Per tot això, Cantó ha subratllat que "haurà d'arribar un partit com a Ciutadans per a barallar de debò per la igualtat dels espanyols". Ha criticat, per contra, que "determinades comunitats tinguen privilegis que facen que els xiquets o malalts tinguen el doble de recursos".

Mentre "el PSOE el veu natural a pesar que es diuen progressistes", ha enlletgit al PP que "a una dona com Cayetana Álvarez de Toledo --portaveu 'popular' en el Congrés-- se li calle la boca quan diu el mínim 'però' amb els privilegis bascos o navarresos". "De seguida ha eixit el president del PP basc --Alfonso Alonso-- a fer-la callar", ha recalcat.

En definitiva, Cantó ha denunciat que "mentre el bipartidisme blinde els privilegis de determinades comunitats autònomes serà molt difícil trobar una solució" a l'infrafinançament valencià.

Arxivat a:

Destacats