Calero pren possessió com a senadora per la Comunitat Valenciana

Guardar

Gloria Calero
Gloria Calero

L'exdelegada del Govern Gloria Calero ha pres aquest dimarts possessió del seu escó com a senadora per la Comunitat Valenciana després de ratificar el seu acatament a la Constitució davant el ple de la Cambra Alta.

La nova senadora arriba al Senat en substitució de Josefina Bueno, que va renunciar recentment després de ser nomenada consellera d'Innovació i Universitats de la Generalitat.

A l'inici de la sessió, el president del Senat, Ander Gil, ha reclamat la presència de Calero per a, davant un exemplar de la Carta Magna, prendre-li declaració d'acatament. Després de prometre respectar la Constitució, ha pres possessió del seu escó en les bancades que ocupa el Grup Socialista en l'hemicicle.

Gloria Isabel Calero va nàixer a Albacete en 1954. Titulada en Infermeria, ha desenvolupat llocs de gestió com a infermera des de 1974 fins a l'actualitat. Des de 2016 ocupa el càrrec de directora d'Infermeria del departament de salut de Sagunt.

Ha estat lligada a l'Ajuntament de Sagunt durant 12 anys, temps en el qual va ocupar les regidories d'Igualtat i Serveis Socials (1995-1999). Posteriorment, durant la segona legislatura, va ser alcaldessa de la ciutat (2003-2007) i de nou regidora de 2007 a 2011. També va ser vocal de la junta de govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) entre 2003 i 2007.

En els últims anys, Calero ha exercit el càrrec de delegada del Govern en la Comunitat Valenciana (2020-2022). En l'àmbit orgànic, entre 2000 i 2004 va ser membre de l'Executiva Federal del PSOE. La nova senadora es defineix com a socialista i feminista, destaquen des del partit.

Arxivat a:

Destacats