Bravo defensa que l'atenció a les víctimes siga un dels eixos centrals de l'acció de la Justícia

Guardar

La consellera Gabriela Bravo explica les característiques del Model Valencià de Justícia en una conferència en la Facultat de Dret de la Universitat de l'Havana
La consellera Gabriela Bravo explica les característiques del Model Valencià de Justícia en una conferència en la Facultat de Dret de la Universitat de l'Havana

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha defensat que l'atenció a les víctimes de delictes ha de ser un dels eixos centrals de l'acció dels tribunals tal com és característic del Model Valencià de Justícia. Així ho ha explicat en la conferència inaugural que ha impartit aquest dimarts en la Facultat de Dret de la Universitat de l'Havana en el marc de les jornades sobre Accés a la Justícia i Ensenyament Jurídic Clínic.

Bravo ha explicat a estudiants i professorat participants en la trobada que el Model Valencià recull que ningú puga quedar exclòs de l'accés a la Justícia. Per aquest motiu "l'Estat està obligat a posar en marxa tots els mecanismes integrats dins del sistema judicial per a donar cobertura i protecció a tots i totes i, especialment, a les persones més desfavorides i els col·lectius més vulnerables".

La consellera ha posat com a exemple la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte, ja que sense elles "es registraria un nombre de denúncies molt de menor lloc que a aquestes persones se'ls acompanya i ajuda en tot el procés judicial i se'ls brinda atenció psicològica i també assistència social".

En aquest sentit, Bravo també ha fet un esment especial a "les dones víctimes de la prostitució i tracta", els qui "si no comptaren amb aquesta ajuda, no se sentirien capaces de denunciar" perquè cal evitar en tot moment "que el procés judicial es convertisca en un procés de victimització a les víctimes", ha conclòs.

Destacats