Bravo alerta de les conseqüències negatives "quan s'extralimita la llibertat d'expressió amb discursos d'odi que encoratgen la crispació i fins i tot la violència"

Guardar

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha inaugurat la jornada 'Llibertat d'expressió vs violència de carrer'
La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha inaugurat la jornada 'Llibertat d'expressió vs violència de carrer'

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha inaugurat la jornada 'Llibertat d'expressió vs violència de carrer', organitzada per la Fundació Manuel Broseta i la Universitat Catòlica de València juntament amb el rector de la Universitat Catòlica de València, José Manuel Pagán, i el president de la Fundació Manuel Broseta, Vicente Garrido Mayol.

En la jornada, Bravo ha mostrat el seu ferm compromís amb els drets fonamentals i ha posat l'accent que "la llibertat d'expressió i informació juguen un paper fonamental en la construcció de les democràcies perquè la llibertat d'expressió és el termòmetre que mesura la qualitat democràtica d'una societat perquè sense ella, no pot considerar-se una societat lliure".

La titular de Justícia també ha recordat que la llibertat d'expressió i d'informació "no són drets absoluts, ni prevalen sempre enfront d'uns altres, sinó que estan sotmesos a límits definits pel constituent". "La llibertat d'expressió també comporta deures i responsabilitats, i pot estar subjecta a restriccions", ha afegit.

En aquest sentit, la consellera ha advertit que la situació social i política a Europa actual "sembla posar de manifest el conflicte latent entre l'auge del discurs de l'odi i la llibertat d'expressió, conflicte encoratjat en moltes ocasions des dels àmbits polítics".

Bravo ha subratllat que "els qui, amb el pretext de manifestar-se o expressar-se públicament, inciten l'odi o la violència, o ataquen els béns d'altre, no estan exercint un dret fonamental, sinó incorrent en conductes delictives". "Això serveix per als representants públics de tots els partits i, especialment, per a aquells que, des de posicions reaccionàries sembren l'odi i de manera directa o indirecta, fomentar la violència", ha afegit.

Arxivat a:

Destacats