Bravo afirma que el debat entre regulació i abolició de la prostitució "no se sosté des del punt de vista dels drets humans"

La consellera insisteix que cal abordar canvis legislatius al costat de mesures assistencials per a ajudar a les dones prostituïdes

Guardar

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, assisteix a l'obertura de la jornada "La prostitució a la Comunitat Valenciana. Perspectiva sociològica i mesures abolicionistes"
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, assisteix a l'obertura de la jornada "La prostitució a la Comunitat Valenciana. Perspectiva sociològica i mesures abolicionistes"

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat aquest dijous que el debat entre regulació i abolició de la prostitució "no se sosté des del punt de vista dels drets humans", amb el que l'única opció és l'abolició perquè, "en cap cas pot ser acceptada com una manera de vida ni com un treball com qualsevol altre".

Així s'ha expressat en la seua intervenció en l'obertura de la jornada 'La prostitució a la Comunitat Valenciana. Perspectiva sociològica i mesures abolicionistes', organitzada per la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i que ha comptat amb la presència de la rectora de la institució acadèmica, Eva Alcón, i el catedràtic de Sociologia de la Universitat de València, Antonio Ariño.

La consellera ha denunciat que aquesta societat "ha acceptat la prostitució perquè les seues estructures tradicionals es basen en la desigualtat dels homes sobre les dones" En aquest sentit, la consellera ha defensat que la prostitució no es basa "en contractes en els quals les dones accepten lliurement vendre els seus cossos, sinó en la desigualtat, la violència i la por".

Per a Gabriela Bravo, aquest tema "incomoda a una part important de la societat" i a més "des que es va suprimir la terceria locativa en el Codi Penal, no comptem amb eines penals útils per a perseguir i sancionar als proxenetes" que s'aprofiten que "la pobresa" siga "el denominador comú de les dones prostituïdes, especialment de les immigrants que són, en molts casos, forçades o enganyades".

Per aqueix motiu "ens hem embarcat en el projecte d'abolir la prostitució per al qual es va constituir un Fòrum les conclusions i les propostes del qual donarem a conéixer molt prompte i que ens permetrà establir un full de ruta per a escometre els canvis normatius i assistencials que necessitem per a aconseguir aquest objectiu".

Entre les propostes s'inclou, "la revisió de la normativa estatal i autonòmica, així com les ordenances municipals, si volem erradicar la prostitució i, en la nostra realitat més pròxima, acabar amb el corredor mediterrani de la vergonya", en referència a la quantitat de prostíbuls que es concentren en aqueixa àrea segons ha revelat el professor Ariño com a part de la seua investigació que s'inclourà en les conclusions del Fòrum Valencià per l'Abolició de la Prostitució.

En aquest punt, la consellera ha advertit, no obstant això, que "totes les lleis i normes que puguem promulgar seran lletra morta si no van acompanyades de polítiques assistencials, educatives i laborals que permeten a les dones prostituïdes aconseguir altres mitjans de vida perquè mai més es vegen obligades a vendre el seu cos per a sobreviure".

Per a Bravo, "hem de treballar canviant lleis i polítiques, però també canviant mentalitats perquè la prostitució es contemple com el que és: una forma més de violència de gènere".

Arxivat a:

Destacats