Bonig urgeix a Puig a optar entre "comunisme o llibertat"

Guardar

Bonigsesiócontrol
Bonigsesiócontrol

La síndica del PP en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha etzibat aquest dijous al 'president' de la Generalitat que "sí que hi ha diferència entre els models: comunisme o llibertat, ruïna o prosperitat", al que Ximo Puig li ha replicat: "Llibertat sí, però sense ira".

Bonig ha formulat la pregunta de control del PP a Puig en el ple de les Corts d'aquest dimecres, el primer que se celebra després de l'anunci de la presidenta del PPCV de no optar a la reelecció per a aquest càrrec en el pròxim congrés regional i en el qual s'ha referit en diverses ocasions al lema 'comunisme o llibertat' que ha centrat la victòria d'Isabel Díaz Ayuso en les eleccions a la Comunitat de Madrid i en el qual .

En concret, la pregunta anava dirigida al fet que el 'president' fera un balanç del que va de legislatura encara que Bonig ha assenyalat que es tracta d'una petició "temerària" perquè Puig és un home 'ximoanuncios'. "No crec que vosté siga moderat com diuen alguns, sinó dessaborit, poc seriós i poc formal que garanteix molta imposició i poca llibertat", li ha retret.

Sobre aquest tema, ha recalcat que el PP ha estat en els pitjors moments al costat del Govern perquè era "estar al costat dels valencians" i li ha brindat el seu suport i ajuda a les iniciatives, però ha lamentat de "cor" no haver trobat en el *president "una persona que haguera acceptat aquesta compressió i col·laboració".

Per contra, ha confessat, la qual cosa en "moltes ocasions" ha sentit que el que volia Puig era que "la rendició del PP". "I això, senyor Puig, mai", li ha avisat. Per això, li ha comminat: "Actue com a president, no com a secretari general del PSPV, defense aquesta terra i, sobretot, demane justícia i igualtat per a la Comunitat Valenciana com jo ho vaig fer amb (Mariano) Rajoy, i espere que vosté ho faça amb el PSOE".

Bonig, durant la seua intervenció, que ha rebut un fort aplaudiment de la bancada popular, ha esgrimit que no volia baixar de la tribuna sense complir amb la seua "obligació" d'enfrontar a Puig davant "l'espill de la realitat".

Així, l'ha acusat durant els seus sis anys de Govern d'"atacar la llibertat sense miraments" en tots els àmbits, des de l'educatiu, lingüístic, empresarial o el dret a la propietat privada. "Res nou sota el sol, o comunisme o llibertat", ha assenyalat. En aquest sentit, li ha retret que sota la seua gestió han convertit "una terra de llibertats i oportunitats en una terra que espanta la inversió i que imposa".

A més, l'ha acusat de no complir cap dels tres pilars en els quals el Botànic va sustentar el seu Govern perquè ni s'ha aconseguit un canvi en el model financer, ni la transparència i l'enfortiment de l'Estat de benestar. "No ha aconseguit res", ha postil·lat.

MILLORS DADES

Per part seua, el president li ha replicat que "l'espill de la realitat" revela que, "una vegada que ha passat el pitjor de la pandèmia", i les pitjors situacions que a les quals ha hagut de fer front aquest Consell en aquests sis anys com la DANA o el temporal Gloria, "tots els indicadors són millors ara que quan vosté governava".

"La realitat és el que és paisatge catastrofista que vosté ha dibuixat res té a veure amb la realitat dels valencians", ha confrontat. "Hem governat per a tots, amb llibertat clar que sí, amb llibertat, però sense ira que és també un element fonamental", li ha subratllat.

En aquesta línia, ha destacat que s'ha passat de tindre una Comunitat "infectada per la corrupció, amb la sanitat pública privatitzada, amb un oblit escandalós de les polítiques socials i una educació pública raquítica", després d'enumerar tots els assoliments aconseguits en aquests sis anys, ha assenyalat des de la "prudència" que tots els indicadors apunten al fet que la Comunitat Valenciana liderarà en 2021 el creixement d'Espanya.

Per a això, ha apuntat que la gestió és "clau" i ha garantit que continuaran governant "pensant sempre en l'interés general i sobretot ajudant a les persones més febles".

Destacats