Bonig denuncia el rebuig del Botànic a les Forces i Cossos de Seguretat en les manifestacions

Lamenta que Puig no isca a fer una declaració pública, coherent i contundent de condemna d'aquests altercats ni de suport als nostres agents

Guardar

congreso-bonig
congreso-bonig

La portaveu del Grup Parlamentari Popular, Isabel Bonig, ha denunciat avui que els tres partits que sustenten la Generalitat han rebutjat recolzar a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE), i "li han donat l'esquena" en un moment "difícil i complicat".

Bonig s'ha referit d'aquesta manera durant el ple de les Corts, on ha explicat que el PP ha presentat una declaració institucional en suport de les FCSE i de condemna als últims altercats viscuts en diferents ciutats espanyols i de les declaracions que les hagen pogut encoratjar.

"Ens crida l'atenció que Ximo Puig no haja eixit a donar la cara, a fer una declaració institucional i pública, coherent i contundent de condemna d'aquests altercats ni de suport als nostres agents", ha lamentat.

Així mateix, el PP ha volgut denunciar aquelles declaracions de tots els càrrecs públics que hagen encoratjat aquest tipus de manifestacions d'odi i de falta de respecte a l'Estat de dret i als garants d'aquest estat que són els cossos i forces de seguretat de l'Estat.

"És fonamental en aquests complicats i difícils que els de les FCSE es vegen recolzades pels seus governants, perquè una cosa és el dret de manifestació i llibertat d'expressió, que el Partit Popular sempre ha defensat, i una altra cosa és que algun s'utilitzen aquests drets per a trencar les regles de convivència com estem veient", ha criticat.

És molt sorprenent que Puig "no haja fet costat a la delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, de qui depenen els agents i li ha traslladat el suport del PP. Estem, ha afegit Bonig, "davant una deriva més del partit socialista".

Així mateix, ha volgut referir-se al programa emés per À Punt on un Valtonyc "condemnat i fugit de la Justícia" equiparara a les víctimes del terrorisme amb el també condemnat Hasél en un debat amb la representant de COVITE, Consuelo Ordóñez. Així, ha anunciat que el PP ha demanat explicacions i la compareixença del Director general de l'ens. "Volem saber per què amb els diners públics de tots els valencians se li dóna veu a una persona que està condemnada en virtut de sentència judicial ferma per greus delictes. Això no és respecte al nostre Estat de Dret".

Respecte a les mesures de desescalada, només conegudes a través de la premsa, ha assenyalat que és "inadmissible" que l'anunci s'haja fet sense el consens del Consell en relació amb les declaracions d'Oltra assenyalat que no les coneix. "La ruptura del Botànic és total i absoluta. No tenim els informes tècnics que avalen les mesures, per què tancar a les 18 o a les 20.00?, volem veure algun informe d'experts que avale aquesta decisió". Així, ha afegit, "la desescalada sense consens, ni mesures sanitàries i econòmiques és un desastre i una responsabilitat. Volem saber quines mesures sanitàries, de rastreig, de test, de vacunació, s'adoptaran perquè si no serà impossible controlar el virus"

Destacats