Bonig demana tranquil·litat als "satèl·lits de Gènova" i diu no saber "res" del congrés del PPCV

Guardar

Xisco-Navarro_Valencia-Extra_Isabel-Bonig-2
Xisco-Navarro_Valencia-Extra_Isabel-Bonig-2

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha demanat tranquil·litat als "satèl·lits de Gènova" perquè els veu molt preocupats i amb massa pressa perquè es convoque el congrés regional del partit. "Jo parle amb Gènova i a mi no m'han dit res", ha recalcat, advertint que "no per estrényer més" se celebrarà abans.

És més, ha assegurat que "en data de hui no hi ha cap crida per a convocar la junta directiva regional" en la qual s'hauria de fixar la data del conclave. "Entenc que alguns estiguen molt preocupats i interessats", ha lliscat als periodistes, preguntada per si hi ha presses o alguna novetat.

Bonig porta com a presidenta des de 2015 i s'ha postulat reiteradament per a repetir al capdavant del partit, un càrrec perquè el que també sona el nom del president de la Diputació d'Alacant i del PP provincial, Carlos Mazón.

"Es convocarà, això és més llarg que un dia sense pa. Veig a alguns, no Gènova sinó els satèl·lits de Gènova, amb massa pressa", ha asseverat en Les Corts abans de la junta de síndics.

Però ha garantit que no hi ha per què preocupar-se perquè el congrés "no és l'esperit sant ni una aparició" i es convocarà "dins del termini i en la forma escaient, amb 48 hores, un ordre del dia prefixat que es distribuirà pels llits legalment establits en els estatuts i immediatament es comunicarà".

Per tant, la també portaveu 'popular' en Les Corts ha insistit que "no per estrényer més alguns" es convocarà abans i en què no hi ha data ni per a la junta directiva regional.

Fins llavors, ha defensat que el que a ella li "interessa" són problemes com l'ERE de Ford Almussafes, l'ampliació del port de València o la temporada d'estiu, així com si el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, exigirà els 281 milions de la liquidació de l'IVA de 2017 després de la sentència del Suprem a favor de Castella i Lleó, ja que "és molts diners" per a una regió infrafinançada com la Comunitat.

SI CORRES ET POTS CAURE

Per a "tota la resta" ha demanat tranquil·litat perquè és conscient que "alguns tenen molta pressa". "A vegades, per córrer tant un pot tindre el perill d'entropessar-se i caure's", ha avisat, per a resoldre que ella parla amb Gènova i no li han "dit res ni els satèl·lits de dins o de fora" i que "un ha d'estar en el que ha d'estar".

Isabel Bonig ha insistit en la seua postura en la roda de premsa després de la junta de portaveus, recalcant que "hui" no està convocada, que es farà quan toc i "no passa res". "Algun dia la convocarem", ha afegit, i ha garantit que no serà "ni de la nit al dia ni per ciència infusa" perquè no són "aparicions marianes".

Al seu judici, és una mica estrany que hi haja gent que li "agrade alimentar" aquest tema quan "el dia que es convoca es fa amb un ordre del dia, com passa en el PSPV" o en la junta directiva provincial del PPVAL d'aquest passat dilluns. "Quan hi haja junta directiva i regional serà dins del termini i en la forma escaient, no ara", ha reiterat, i no veu "major problema".

Sobre si té clar si es presentarà com a candidata, la 'popular' s'ha remés al que va afirmar la setmana passada de què parlarà sobre el congrés quan estiga convocat. "No tinc res a dir", ha resolt, per a recordar que en tots els congressos "es parla amb Gènova" i amb les juntes regionals, com en la d'aquest dilluns a València on se'ls va facilitar prèviament el llistat de trobades locals: "És el normal".

I ha posat l'accent que el que li "fa mal" són els 281 milions de l'IVA perquè el PP el va intentar argumentar llavors per a aconseguir-lo via judicial igual que Andalusia: "Ens ho treballem, hui podríem haver-ho guanyat. Això és política, això és vindre a la política a servir, no a ser servit".

La setmana passada, el líder del Partit Popular, Pablo Casado, va evitar pronunciar-se sobre si al final serà Carlos Mazón qui substituirà a Isabel Bonig, recalcant que "no hi ha cap congrés convocat". El PP està immers en els congressos provincials, que finalitzaran aquest estiu, i serà a partir de llavors quan es començaran a celebrar els regionals.

Arxivat a:

Destacats