Bonig demana a Puig un pla de vacunació amb col·laboració publicoprivada: "Al pas que anem tardarem cinc anys"

Critica que el 'president' "no ha explicat absolutament res a l'oposició" i exigeix un pla "diari" en centres de salut

Guardar

bonig
bonig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat al 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, un pla de vacunació "diari" en els centres de salut i amb col·laboració publicoprivada i ha denunciat que, "una vegada més", el cap del Consell "no ha explicat absolutament res a l'oposició". "Al pas que anem, tardarem cinc anys a vacunar-nos tots els valencians", ha assegurat.

Així mateix, ha exigit al Consell i al Govern d'Espanya "menys propaganda i més sensibilitat i humanitat" davant l'inici de la vacunació. En aquest sentit, la dirigent 'popular' ha assegurat que li hauria agradat que Puig haguera donat a conéixer el pla de vacunació de la Comunitat en la comissió de Sanitat de les Corts Valencianes i ha lamentat que "una vegada més, el 'president' no ha explicat absolutament res a l'oposició".

Sobre aquest tema, ha reivindicat la necessitat que "tot el sistema de salut, tant públic com privat, estiga per a la vacunació, primer per als més vulnerables i després per a la resta" perquè, al seu judici, "al pas que anem tardarem cinc anys a vacunar-nos tots els valencians".

Sobre l'inici aquest diumenge del procés de vacunació, Bonig ha assenyalat que "és un motiu d'esperança", al mateix temps que ha agraït la labor dels professionals del sistema públic valencià de salut i de "totes les persones que s'estan vacunant". "Aquest col·lectiu anònim sí que és el que ens ha salvat i al qual estarem eternament agraïts, i no al polític", ha asseverat.

En aquesta línia, la presidenta del PPCV ha manifestat que li hauria agradat que el Govern d'Espanya haguera establit un pla general de vacunació. "No ho criticarem, nosaltres no som com ells; ja hi han hagut uns retards i hui mateix no hi ha vacunació", ha afirmat.

"Podem entendre problemes de logística, però no la propaganda del Govern, que no ha tingut ni un minut per a traure imatges de com estaven les UCI saturades, els taüts dels morts i el sofriment d'aquesta pandèmia però sí perquè tots sapiem que les vacunes són 'Govern d'Espanya'", ha asseverat, i ha remarcat que les vacunes "les compra la Unió Europea amb els diners de tots els europeus, també els espanyols".

Finalment, Bonig ha criticat "les imatges de la secretària autonòmica" de Salut Pública, Isaura Navarro, "en les quals apareixia portant les mateixes caixes amb les vacunes" aquest diumenge.

"Que porte les vacunes una persona que ha estat desapareguda durant aquests nou mesos tan durs... en fi, sense comentaris", ha comentat. "No es pot tindre tan poca vergonya", ha afegit.

Arxivat a:

Destacats