Bonig critica que "Puig dispare en 2.000 euros el deute per valencià mentre ens fregeix a impostos"

Els populars expliquen que el deute valencià ascendeix a quasi 51.000 milions al tancament de 2020, 10.000 milions més des que governa el Botànic

Guardar

Xisco-Navarro_Valencia-Extra_Isabel-Bonig-1
Xisco-Navarro_Valencia-Extra_Isabel-Bonig-1

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha denunciat avui que amb Puig el deute per valencià s'ha disparat un 25%, la qual cosa suposa 2.000 euros més, mentre "ens fregeix a impostos, incrementant-los en 3.300 milions". "Més deute, més imposats, més endollats i menys inversió, aquesta és la fórmula econòmica de Ximo Puig".

Bonig s'ha referit d'aquesta manera després que el Banc d'Espanya haja fet pública el deute de la Comunitat Valenciana que ascendeix a gairebé 51.000 milions al tancament de 2020, la qual cosa representa 10.000 milions més des que governa. Així, ha criticat que Puig "haja normalitzat" un deute "desbocat" que ha increment en 1.156 milions en l'últim trimestre de l'any i que suma ja gairebé 2.400 milions l'any de pandèmia.

És a dir, Puig ha manejat 13.300 milions més en impostos i deute que el PP, "i ara diu que la despesa social ha augmentat 4.600 milions, aleshores, on estan els 8.700 milions que falten? Ens enganya".

La presidenta del PPCV ha assenyalat que ara el deute de la Generalitat per cada valencià ascendeix a 10.000 euros, 2.000 euros més que fa cinc anys i ha recordat que quan Puig estava en l'oposició "es queixava amargament del gran deute de la Generalitat" i ara que governa "mira cap a un altre costat". "És un perill, ha afegit, que el president estiga normalitzant un deute de 51.000 milions i un creixement del 25% perquè significa que no farà res per reduir-la".

Així mateix, ha assenyalat que "ja no els val l'excusa del finançament, perquè el sistema ja fallava fa cinc anys, el que els falla és la seua gestió i el seu discurs, on deien una cosa, ara diuen la contrària".

Arxivat a:

Destacats