Bonig: "Amb la reversió Puig llança un missatge clar, ha escoltat a Podemos i Compromís però no als valencians"

Guardar

WhatsApp Image 2020-10-17 at 19.12.51
WhatsApp Image 2020-10-17 at 19.12.51

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig ha assenyalat que amb l'anunci de la reversió de l'Hospital de Torrevella, el president Ximo Puig ha llançat un missatge "molt clar: ha escoltat als seus socis de Govern, a Podemos i Compromís però no ha escoltat a la gent d'aquesta ciutat, d'aquesta comarca ni de la Comunitat Valenciana".

"En moments de tanta incertesa, de tanta preocupació sanitària no podem desmantellar el que funciona com l'Hospital de Torrevella per qüestions ideològiques", ha afegit.

Bonig s'ha expressat d'aquesta manera durant la concentració convocada avui en contra de la reversió de l'Hospital de Torrevella fins on s'ha acostat amb el President de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón i l'alcalde de la localitat, Eduardo Dolón.

"Hui estem ací per a defensar la Sanitat pública valenciana, per a defensar als ciutadans que es mereixen una atenció sanitària adequada i per a defensar als treballadors sanitaris", ha assenyalat.

Així, ha afegit que tots els informes sanitaris i els informes del Síndic de Greuges defensen l'eficàcia i eficiència de l'Hospital de Torrevella i ha afegit que el que "el que funciona bé no cal canviar-ho, però avui es canvia per una qüestió sectària i ideològica. Puig i el PSPV no estan pensant en la salut dels ciutadans de la comarca de la Vega Baixa, estan pensant en qüestions ideològiques".

"Puig desmantella la Sanitat pública"

Per a la presidenta del PPCV, en moments com l'actual, en el qual "ens assota una pandèmia, nacional i internacional, en un moment en el qual ja sofrim una segona ona i amb noves mesures de restricció damunt de la taula, el senyor Puig està pensant més en ideologia que en Sanitat".

Així, ha afegit que "Puig desmantella la Sanitat pública, en aquest cas, un hospital que ha donat un magnífic servei, un hospital que gaudeix dels millors reconeixements en l'àmbit nacional i internacional, que té una eficàcia sanitària comprovada a la Comunitat Valenciana i fora d'ella".

"Hui, el culpable que la Sanitat pública estiga a la vora del col·lapse en atenció primària, en rastrejadors, que s'hagen duplicat els contagis entre sanitaris i que estiguem a la cua en la realització de PCR mentre es disparen els contagis és Puig", ha assenyalat.

A més, ha recordat que quan el PPCV governe en la Comunitat blindarà per Llei el pressupost de la Sanitat pública valenciana perquè tots els recursos estiguen al servei de cuidar la salut dels valencians, alacantins i castellonencs".

En aquest context, ha enlletgit a Puig que encara no hagi explicat com farà la reversió, i que vagi a sotmetre als treballadors a un estrés i a una inseguretat "innecessària". "Ja tenim un exemple de com el senyor Puig ha mentit, que és Alzira on després de la reversió, s'han triplicat les llistes d'espera, i han desaparegut serveis com la detecció del càncer precoç i tot això repercuteix en la salut dels valencians i això és el que els espera als ciutadans que van a Torrevella".

Mazón: "No hi ha raó per a canviar un sistema que funciona"

Per part seua, el president de la Diputació del PP d'Alacant, Carlos Mazón ha volgut insistir que l'Hospital de Torrevella és un sistema de gestió públic que "avui venim a defensar" perquè "quan algú entra a l'Hospital de Torrevella no se li pregunta d'on ve, o a quin sistema pertany, se li atén a tots per igual, perquè és un servei gratuït com la resta d'hospitals de la Comunitat Valenciana".

Així, ha assenyalat que "amb el sistema implantat a Torrevella s'ha aconseguit millorar la qualitat assistencial, reduir les llistes d'espera, més serveis, més atenció" pel que ha avançat que el PPCV "no deixarà de defensar la millor Sanitat possible per als ciutadans de la comarca".

Avui, ha afegit, "venim a defensar la millor sanitat possible, amb el millor criteri d'eficàcia possible i la millor atenció possible. I no estem defensant només la Sanitat i els drets dels ciutadans de Torrevella, sinó de tota la comarca i dels centenars de milers de persones afectades per aquesta imposició sectària".

Ara s'obre un període d'incertesa perquè "qui ens garantirà si no el pròxim centre de salut d'Oriola costa?, qui ens garantirà sinó les noves inversions importantíssimes per a l'Hospital de Torrevella per a millorar l'eficàcia i l'eficiència?". Així, ha afegit, "els prejudicis costen cars però la bona eficàcia li estalvia diners als valencians: millorar la seua gestió redueix les llistes d'espera, millora els nivells d'assistència i la protecció dels mateixos treballadors sanitaris".

Mazón ha afegit que "no hi ha raó perquè enmig d'una pandèmia com la que estem vivint es pose en dubte el sistema que funciona perfectament en la sanitat valenciana, en el moment en el qual més els necessitem".

Destacats