Bonig adverteix a Puig: “Cal eliminar la despesa supèrflua per a destinar-lo a l'alarma sanitària i la reactivació”

“Puig només ha pagat als ajuntaments 149.000 dels 40 milions d'euros del fons de cooperació. Ha de pagar” assenyala la Presidenta del PP

Guardar

bonig-calpe
bonig-calpe

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit a Puig de la necessitat d'"eliminar la despesa supèrflua per a destinar-lo a l'alarma sanitària i la reactivació".

Bonig ha mantingut una reunió aquest matí a Calp amb l'alcaldessa, Ana Sala, i representants de l'Associació d'Hostalers i Comerciants. "Hem vingut a escoltar les seues necessitats perquè estem molt preocupats per la situació sanitària i econòmica. Les previsions assenyalen que en la Comunitat Valenciana 40.000 autònoms deixaran la seua activitat, el 50% de l'oci nocturn tancarà i el 30% dels comerços també tancaran (uns 18.000 segons els càlculs del sector)".

Per a la líder popular, "les dades són inquietants perquè si no hi ha una bona gestió sanitària és impossible fer una bona gestió econòmica. Des del PP hem presentat tota una sèrie de propostes concretes per a la recuperació econòmica que van des de la baixada de l'IVA al turisme del 10 al 4%, la necessitat que s'amplien les ajudes ICO al turisme amb les ajudes de l'IVF que són insuficients, i -entre altres- una demora amb manca de dos anys més per a la devolució dels préstecs ICO per part d'hostalers, restauració, turisme, pimes i autònoms que vencen a l'abril. Tampoc entenem com el govern d'Espanya encara no ha sol·licitat fons europeus per al turisme, quan és el principal sector d'aquest país".

Isabel Bonig ha indicat respecte a la reunió entre Puig i Cantó per a parlar del fons de cooperació que "d'aqueixos 40 milions d'euros per a 542 municipis que hi ha en la Comunitat Valenciana només s'han pagat hui dia 149.000 euros. Els alcaldes estan fent un sobreesforç amb els diners municipals per a atendre totes les necessitats que hauria d'atendre la Generalitat i que no ho fa".

"Puig està més pendent de com creixen els seus assessors que d'atendre les seues obligacions. Aquest cap de setmana ha contractat un més, i ja són més de 20 milions destinats a pagar assessors mentre els ajuntaments avancen els diners per a atendre la greu crisi econòmica, social i sanitària", ha afegit.

Bonig ha assenyalat que "des del PP estem treballant conjuntament des dels ajuntaments. Els alcaldes volen que en els pressupostos de l'any que ve Puig es comprometa i establisca línies concretes perquè els ajuntaments puguen atendre totes les necessitats que es deriven de la covid com l'allau de peticions socials, la neteja en les instal·lacions municipals o mesures de reactivació econòmica. Han anat assumint més i més competències sense que el govern del senyor Puig els haja donat més diners".

Per a Bonig "és el moment d'eliminar la despesa supèrflua i que els pocs diners que hi ha es destine per al realment important en aquests moments que és l'alarma sanitària i la reactivació econòmica".

Finalment, respecte a l'anunciada reversió de l'Hospital de Torrevieja en 2021, Isabel Bonig ha apel·lat a la responsabilitat de Puig. "En aquests moments de pandèmia, quan les dades comencen a ser preocupants, no podem amb la reversió de l'Hospital de Torrevieja sotmetre a un estrés emocional, laboral i d'inseguretat jurídica a 1.400 professionals sanitaris en una de les comarques més poblades. Hem de remar en la mateixa direcció. Ara no és el moment d'aplicar el sectarisme i la ideologia per damunt de la salut dels ciutadans".

Arxivat a:

Destacats