Blanquer: "Els ajuntaments rebran enguany el major volum de finançament de la història"

Guardar

Façana de l'Ajuntament de Torrent
Façana de l'Ajuntament de Torrent

La portaveu socialista d'Hisenda en el Congrés i membre de l'Executiva Federal del PSOE, Patricia Blanquer, ha celebrat hui que els ajuntaments de la Comunitat Valenciana rebran enguany "el volum més gran de finançament de la seua història gràcies a l'esperit municipalista del Partit Socialista al capdavant del Govern d'Espanya". Així ho ha assegurat la diputada, que ha destacat que "els municipis com a administracions més pròximes a la ciutadania estan jugant un paper molt important per a afrontar la pandèmia i assegurar el seu finançament ha sigut i és una prioritat per al Govern de Pedro Sánchez".

En concret, ha detallat que la província d'Alacant rebrà dels lliuraments a compte del Sistema de Finançament Local un total de 808 milions en 2022, la qual cosa suposa un increment de més de 97 milions d'euros pel que fa a l'any anterior, un 13,68% més. D'ells, 297 milions seran per a la Diputació d'Alacant, mentre que la resta es repartirà entre els municipis. Per la seua banda, la província de València comptarà amb 1401 milions de finançament local amb un increment respecte a l'any anterior de més de 167 milions d'euros, un 13,56%. Quant a la província de Castelló, obtindrà en 2022 més de 280 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment de més de 33 milions d'euros en 2022, un 13,33% més.

Així mateix, Blanquer ha recordat que, a més dels lliuraments a compte es transferirà als municipis una dotació addicional i extraordinària per a fer front a les possibles liquidacions negatives del 2020, a més de la compensació per la pèrdua de recursos a conseqüència de la reforma de les mensualitats de l'IVA de Montoro en 2017. "El Govern de Pedro Sánchez està fermament compromés amb l'autonomia financera dels municipis", ha considerat Blanquer, que ha conclòs que "enfront dels qui van bloquejar els seus recursos o esquilaren els seus comptes, l'Executiu liderat pels socialistes els ofereix totes les facilitats perquè puguen dur a terme les seues polítiques de la millor manera possible".

 

Arxivat a:

Destacats