Bielsa, l'alcalde socialista més votat d'Espanya

L'alcalde de Mislata ha sigut el candidat del PSOE més votat de tota Espanya en les eleccions del 28 de maig

Guardar

L'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, votant a les eleccions del 28 de maig
L'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, votant a les eleccions del 28 de maig

Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata, s'ha convertit en el candidat socialista més votat d'Espanya a les eleccions municipals. Diumenge passat, als comicis municipals de les ciutats amb més de 40.000 habitants, el primer edil d'aquesta localitat de l'Horta Sud, es va posicionar com el candidat socialista més votat en el conjunt de l'Estat.

Concretament, va obtenir el 61,7% dels vots, superant lleugerament a l'alcalde de Vigo, Abel Caballero, qui ostentava el rècord en els comicis de 2019 amb un 60,8%. Tots dos candidats del Partit Socialista renovaran les seues majories absolutes sense problemes.

Després de conéixer els resultats, Carlos Fernández Bielsa va expressar la seua satisfacció i va considerar que aquests números són un estímul per a continuar treballant en benefici d'aquells que més el necessiten. A més, va posar l'accent en la importància de recordar que la política es desenvolupa als carrers i ha de ser un instrument útil per a la ciutadania.

L'alcalde de Mislata ostenta el càrrec des de l'any 2011 i ha guanyat tres mandats consecutius amb majoria absoluta. En les pròximes setmanes, començarà el seu quart mandat al capdavant del municipi. Mislata és una de les places principals de l'anomenat 'cinturó roig', una àrea metropolitana de València tradicionalment afí al Partit Socialista.

Quant als alcaldes més votats en general, independentment del partit al qual pertanyen, van destacar Juan Franco de La Línea de la Concepción (Cadis) amb un 75% dels vots amb un partit local, Ignacio Vázquez de Torrejón de Ardoz (Madrid) amb un 66,7% i Javier Úbeda de Boadilla del Monte (Madrid) amb un 64,9%, tots dos del Partit Popular.

Els resultats obtinguts per Carlos Fernández Bielsa reflecteixen la seua popularitat entre els votants de Mislata i el seu lideratge en l'àmbit polític local. La seua continuïtat al capdavant del municipi proporciona estabilitat i continuïtat en la gestió municipal.

Destacats