Bielsa tornarà a governar a Mislata amb majoria absoluta

El PSPV-PSOE guanya les eleccions municipals de Mislata de 2023

Guardar

Carlos Fernández Bielsa, candidat del PSPV PSOE a l'Alcaldia de Mislata
Carlos Fernández Bielsa, candidat del PSPV PSOE a l'Alcaldia de Mislata

Ja es coneix com han quedat els resultats de les eleccions municipals de Mislata 2023. Com es preveia, el líder socialista Carlos Fernández Bielsa tornarà a governar a Mislata amb majoria absoluta. Així, en els comicis d'aquest 28M, la llista liderada per Bielsa, amb el 81% de l'escrutini, aconsegueix ja 14 regidors amb 11.521 vots, és a dir, el 61.65 % del total. El PSPV-PSOE s'alça, així, com el clar vencedor de la nit electoral permetent-li encapçalar, durant quatre anys més, i de manera folgada, l'Ajuntament de Mislata.

 

Per part seua, el Partit Popular s'ha quedat amb 4 regidors en haver obtingut 3.346 vots, la qual cosa suposa el 17.9 % dels vots emesos. A més, VOX aconsegueix dos regidors amb 2.100 vots; mentre que la coalició formada per Compromís i Unides per Mislata, que havien unit forces per a no dividir vots, s'hauran de conformar amb X regidors en haver aconseguit el 5.7 % dels vots.

 

Finalment, Ciutadans ix de la corporació municipal de Mislata en quedar-se amb el 0.59 % dels vots, de la mateixa manera que els ha ocorregut a altres formacions polítiques que es presentaven a les eleccions municipals de Mislata, com a Frente Obrero i Esquerra Unida.

Bielsa s'ha convertit en el cavall guanyador dels socialistes a Mislata. El seu primer triomf arribava en 2011 quan obtenia una primera majoria absoluta, encara que ajustada, amb 11 regidors. En les eleccions de 2015, el seu suport va créixer fins als 14 escons; mentre que en 2019, la seua popularitat entre els veïns i veïnes de Mislata va tornar a quedar de manifest augmentant un escó més en l'hemicicle municipal. Tres majories absolutes consecutives que, ara, després de les eleccions de 2023, torna a revalidar.

Amb aquest palmarés polític, tot apuntava al fet que la partida ja estava més que guanyada per al PSPV-PSOE, i així ha sigut. Ara només queda esperar per a veure si Bielsa, que havia estat ocupant també la Vicepresidència de la Diputació de València, a més de repetir Alcaldia a Mislata continua escalant posicions en el panorama polític valencià.

Arxivat a:

Destacats