Bernabé celebra la detenció de la banda que assaltava cases d'ancians: "Hui els veïns poden dormir tranquils"

Guardar

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. Foto de Rober Solsona
La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. Foto de Rober Solsona

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha mostrat la seua satisfacció per la detenció dels integrants d'una banda que perpetrava violents robatoris i assalts a ancians en els últims mesos en diverses pedanies i localitats de la ciutat de València i ha assegurat que, després dels arrestos practicats per la Guàrdia Civil este divendres, per fi "els veïns poden dormir tranquils". "Hui és un dia de celebració", ha expressat.

Bernabé ha visitat este dissabte, hores després que la Benmereixent arrestara a quatre homes d'edats compreses entre els 57 i 16 anys com a presumptes autors d'estos fets, la pedania de Castellar-L'Oliveral, on ha mantingut una trobada amb les associacions de veïns en el centre cívic.

En declaracions als mitjans, la delegada del Govern ha felicitat les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat pel seu treball, que ha destacat que ha sigut "molt minuciós i costós", en el marc d'un "gran dispositiu" als pobles del sud de València que "ha fet efecte", atés que els presumptes delinqüents "van haver d'eixir d'ací i anaren a un altre lloc". "I això és, probablement, el que va fer que la Guàrdia Civil els poguera detindre", ha apuntat.

Bernabé ha precisat que, dels quatre homes detinguts, dos d'ells són menors d'edat, que passaran a disposició judicial este mateix dissabte, mentre que els altres dos ho faran "previsiblement" el dilluns. La investigació està dirigida des del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Sueca (València), que ha declarat secretes les diligències judicials.

Els delictes comesos, segons va informar este divendres la Guàrdia Civil, s'emmarquen dins d'un 'modus operandi' "molt específic" que seguien els assaltants: triaven a les víctimes vulnerables per les seues característiques --persones d'avançada edat i en alguns casos residint en solitari-- i realitzaven l'assalt al domicili a altes hores de la matinada. Així, "lluny de ser un hàndicap", la vulnerabilitat de les víctimes era "la característica buscada" per a dur a terme estes accions.

LES MESURES "HAN FUNCIONAT"

En qualsevol cas, la delegada ha subratllat que l'operació "es treballa des de fa temps" amb "un seguiment" als presumptes autors i ha afirmat que "quan s'ha pogut" i ha sigut "el moment més oportú" s'han produït les detencions, per la qual cosa ha sigut "un treball molt costós". En esta línia, ha valorat que les mesures preventives "han funcionat" i, de fet, han sigut, al seu juí, "en certa manera" les que "potser han provocat la detecció i posterior detenció" dels assaltants. "És un èxit també policial", ha valorat.

Després de les detencions efectuades este divendres, Bernabé ha expressat als veïns que ja "poden estar tranquils", encara que, malgrat això, ha indicat que ha volgut estar amb ells per a planificar "una acció continuada de control en la seguretat" dels pobles del sud de la ciutat, amb la finalitat que "senten eixe treball i eixa presència policial". "Han de saber que hi ha un compromís seriós i ferm per part de la Delegació i Subdelegació de Govern que continuarem treballant en un pla de continuïtat respecte a la seguretat", ha explicat.

"Hem vist estos dies que ha sigut molt efectiu perquè ha fet que els delinqüents se n'anaren a un altre lloc, però, sobretot, han vist els veïns la presència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en les seues respectives demarcacions", ha incidit.

REUNIONS PERIÒDIQUES AMB VEÏNS

En qualsevol cas, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana ha garantit als veïns d'estes pedanies que la Subdelegació de Govern, després de la desarticulació d'esta banda d'assaltants, "continuarà" al seu costat amb "reunions periòdiques de coordinació en matèria de seguretat". "Tindrem eixa comunicació contínua i permanent amb els nostres veïns i veïnes, amb les persones majors que han sigut en estos dies les més perjudicades per estos robatoris", ha assenyalat.

En este punt, ha valorat la "relació directa" que manté tant la Delegació com la Subdelegació de Govern amb els representants veïnals, com l'Associació de Veïns de Castellar, alguna cosa que ha garantit que "continuarà".

Així, Bernabé ha indicat que els efectius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil "continuaran treballant per a garantir els marcs de seguretat òptims" perquè els veïns "puguen estar i dormir tranquils" i perquè els pobles de València "seguisquen com són, uns espais magnífics per a viure i per a conviure".

Per això, ha reiterat que este dissabte és "un dia de felicitació i de reconeixement" a la Guàrdia Civil i a la resta de cossos de seguretat, però ha remarcat que també és "un dia de continuar amb el compromís de la Delegació de Govern en matèria de seguretat amb els pobles de València".

"DIA DE RECOBRAR TRANQUIL·LITAT"

Per part seua, la presidenta de l'Associació Veïnal de Castellar, Empar Puchades, ha explicat que els veïns tant d'esta pedania com d'altres pròximes estaven "súper preocupats per esta situació" que ha "colpejat moltíssim a la nostra gent més estimada, la gent gran" que "experimentant esta experiència tan terrible", per la qual cosa ha reconegut que este dissabte és "un dia de recobrar tranquil·litat".

A més, ha agraït el treball de la Federació d'Associacions Veïnals de València i ha posat en valor que quan estos col·lectius "comencen a treballar tots junts" és "un exemple més que, quan la ciutadania té les coses clares i treballa col·lectivament, les coses tenen èxit".

Així mateix, ha valorat la labor de la delegada del Govern, Pilar Bernabé, i del subdelegat, José Rodríguez Jurado, i el seu tracte "humà i pròxim". "Van entendre que estàvem abandonats i que no podíem continuar així", ha agraït.

Puchades, que s'ha mostrat "molt contenta" i "satisfeta", ha aprofitat per a reivindicar que els pobles de l'horta periurbana de València són "un tresor que hauria d'estar molt més valorat", així com "les persones que l'habiten, que la treballen i que la mantenen viva". "Tenim tot el dret del món a estar cuidats i protegits", ha reclamat.

Del seu costat, l'alcaldessa pedània de Castellar-l'Oliveral, María Isolina Verdeguer, s'ha sumat als agraïments a la Delegació del Govern i a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, entre elles la Policia Local, així com l'Ajuntament de València, que "també ens han ajudat moltíssim". En este sentit, ha posat en valor "la unió de totes les pedanies" dels pobles del sud, especialment a la de Castellar, que ha fet "molta força".

Arxivat a:

Destacats