Bernabé afirma que hi ha un "compromís" per a expandir els aeroports i es concretarà "en el moment adequat"

Guardar

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. Foto de Rober Solsona
La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. Foto de Rober Solsona

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha afirmat que Aena té un "compromís ferm i seriós" amb l'expansió dels aeroports d'Alacant i València i que la "concreció" d'estos projectes "es donarà quan siga el moment adequat".

Així ha respost la representant socialista a les crítiques del president de la Generalitat i líder del PPCV, Carlos Mazón, per la "indefinició" del Govern sobre el futur de tots dos aeroports. El president ha afirmat este divendres que "no sembla molt seriós" que Aena no tinga "res" respecte a l'expansió dels aeroports d'Alacant i València, ni "projecte", ni "pressupost", ni "terminis"; només "unes paraules soltes en una junta d'accionistes". "Si el pla d'inversions per a fer estos projectes és per a 2031, potser, si tenim molta sort tindrem nous aeroports en 2040", ha incidit Mazón.

Este passat dijous, el president i conseller delegat d'Aena, Maurici Lucena, va manifestar en la justa d'accionistes que el gestor aeroportuari "expandirà" els aeroports de València i Alacant-Elx dins de les inversions arreplegades en el seu Document de Regulació Aeroportuària espanyol (DAURA 2027-2031).

Bernabé, a preguntes dels periodistes, ha remarcat que el president d'Aena va rendir compte de les "línies estratègiques" en la junta d'accionistes i es va referir a "el desenvolupament i el creixement de l'aeroport d'Alacant i el de València, que estan dins no sols del pla director d'Aena sinó també en el pla inversor", com ha assenyalat que va defendre recentment el ministre de Transports, Óscar Puente.

A partir d'ací, ha assegurat que "s'aniran donant els successius detalls conforme es vaja avançant en este sentit". "La voluntat per part d'Aena que dues infraestructures estratègiques claus i bàsiques com l'aeroport d'Alacant i el de Manises, per descomptat, tinguen un moment de desenvolupament i d'expansió", ha subratllat.

"ENTENC EL NERVIOSISME, PERÒ NO HI HA CONTROVÈRSIA"

"Tota la resta és tornar una altra vegada a això de sempre --ha afegit--. Jo entenc el nerviosisme del president de la Generalitat perquè ha volgut prendre això, una altra vegada més, com un tema de controvèrsia, però no n'hi ha".

A més, Bernabé ha sostingut que Mazón "ha d'entendre" que "Aena és una empresa que té un accionariat del qual formen part altres empreses i on forma part també, per descomptat, el Govern, però no és una empresa pública a l'ús on solament és una decisió unilateral d'un Govern, sinó que és molt més".

Arxivat a:

Destacats