El Govern atorgarà una beca complementària de 100€ al mes per a un milió d'estudiants

El president del Govern ha anunciat aquest dimarts diverses mesures durant el Debat sobre l'estat de la nació

Guardar

Pedro Sánchez, durant la seua intervenció en el debat sobre l'estat de la nació aquest dimarts en el Congrés  (Javier Lizon / EFE)
Pedro Sánchez, durant la seua intervenció en el debat sobre l'estat de la nació aquest dimarts en el Congrés (Javier Lizon / EFE)

El president Pedro Sánchez ha anunciat aquest dimarts 12 de juliol durant el Debat sobre l'estat de la nació una beca complementària a la del Ministeri d'Educació de 100 euros al mes, que estarà disponible durant tot el curs 2022-2023, és a dir, des de septembre fins a juny. "Volem ajudar a les famílies perquè cap jove haja de deixar els estudis per problemes econòmics" ha assegurat.

"Hem demostrat que l'eixida de la crisi amb solidaritat i amb justícia social és més ràpida, a més de més justa", ha afegit Sánchez. "La resposta progressista a la crisi no sols és més equitativa, sinó molt més eficaç que el neoliberalisme pel qual clama la dreta", ha declarat.

A més, el president ha volgut deixar clar que aquestes beques es faran per a activar l'"ascensor social" i no "perpetuar desigualtats", comparant-lo així amb les beques que té previst donar el Govern de la Comunitat de Madrid a alumnes que estudien en col·legis privats, els pares dels quals ingressen més de 100.000 euros a l'any.

Aquestes beques aniran destinades a tots els estudiants majors de setze anys que hui gaudeixen d'una beca, és a dir, serà una beca "extra" a la ja sol·licitada. Aquesta beca la rebran prop d'un milió d'estudiants de tot el país de setembre a desembre per a garantir "igualtat d'oportunitats". "Per això, volem ajudar a les famílies perquè cap jove es veja obligat a abandonar els estudis per necessitat" ha assegurat.

Unes altres de les mesures imposades pel govern serà l'impost sobre les grans elèctriques i entitats financeres, una bonificació del 100% dels abonaments de transport en la xarxa de Rodalia i de Rodalies i diverses mesures per a reduir el consum energètic.

El Debat sobre l'Estat de la Nació, que té lloc en el Congrés dels Diputats, es realitzarà fins dijous que ve 14 de juliol.

Arxivat a:

Destacats