Bastidas (PP): "Oltra ha de donar explicacions pels 4.111 morts enguany sense cobrar la dependència"

Bastidas recorda que per a l'any vinent la partida de la dependència ha baixat un 15% i que el Consell i els seus alts càrrecs s'apugen un 2% el sou"

Guardar

La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas
La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas

La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas, ha exigit hui explicacions immediates a la vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives "per les 4.111 persones que enguany han mort en la Comunitat Valenciana sense cobrar les ajudes a la dependència".

La diputada popular ha explicat que "des del GPP continuarem demanant explicacions al Consell de Puig davant la falta de gestió en polítiques socials perquè repercuteixen en els que més ho necessiten i els més vulnerables".

"Cal revertir aquesta situació. La vicepresidenta Oltra ha de deixar-se els anuncis i els eslògans i posar-se a treballar ja immediatament. Quan la gent acudeix a les ajudes contemplades en la Llei de la Dependència és perquè es troba en una situació extrema i complicada", ha afirmat Bastidas.

La portaveu adjunta del GPP ha assegurat que "les promeses d'Oltra d'acabar amb la llista d'espera de la dependència ja s'han convertit en un mantra, però que mai es compleix amb aquest consell tripartit d'esquerra".

"Les coses per més dir-les no es compleixen. Cal treballar, cal gestionar de debò i oblidar-se del politiqueig per a fer vertadera política social, que és la que va dirigida a les persones que més el necessiten", ha assegurat.

En aquest sentit, la diputada popular ha recordat que per a l'any vinent hi haurà un 15% menys per a la partida de dependència. Oltra ens hauria d'explicar com pretén acabar amb la llista d'espera amb menys pressupost".

La portaveu adjunta ha denunciat que "el pes de les polítiques socials es redueix en el total del pressupost, a pesar que els comptes per a l'any vinent s'han incrementat. Des de 2020 el pes de les polítiques socials en els pressupostos s'ha reduït en 5 punts i això és molt preocupant".

Bastidas ha recordat que "el Consell s'apujarà el sou un 2% mentre cada dia d'enguany han mort 11 valencians sense cobrar l'ajuda a la dependència. Aquesta és la manera de governar de l'esquerra valenciana. Primer les seues butaques i després els més necessitats".

Destacats