Bastidas exigeix al Consell de Puig que "elimine ja les restriccions en les residències de majors"

Guardar

Un ancià trau el cap a una finestra en una residència valenciana
Un ancià trau el cap a una finestra en una residència valenciana

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts i sotssecretària de Polítiques Socials del PPCV, Elena Bastidas, ha exigit al Consell de Puig "que elimine ja les restriccions Covid en les residències de majors de la Comunitat Valenciana".

Bastidas ha recordat que "la vicepresidenta i consellera d'Igualtat va afirmar que quan els majors que viuen en residències tingueren posada la quarta dosi de la vacuna s'eliminarien les restriccions" i ha assenyalat que "no ha complit la seua paraula".

"Seria suficient amb mantindre unes mesures mínimes com preservar la mascareta, comptar amb un pla de contingència en cas que es detectara algun problema, així com disposar d'un estoc de material sanitari suficient", ha assenyalat.

En aquest sentit, la portaveu adjunta del GPP ha afirmat que "durant aquestes festes nadalenques estaria bé que s'eliminaren aqueixes restriccions perquè els residents i les famílies, igual que els treballadors, puguen gaudir millor de Nadal sense haver d'estar subjectes a tantes prohibicions".

Bastidas ha assegurat que "ja és el moment perquè s'eliminen els requisits per a les visites, els qüestionaris previs, la reserva d'habitacions per a aïllaments, que genera que hi haja 400 places bloquejades en tota la Comunitat Valenciana amb l'actual necessitat de places residencials que existeix en aquest moment".

La portaveu adjunta del GPP ha afirmat que "ja és moment que els familiars dels majors puguen accedir als espais comuns de les residències i a l'habitació del major, ja que aquests moments les visites han d'estar a l'aire lliure amb el seu familiar faça fred o ploga".

Bastidas ha instat el Consell a "escoltar el sector i als professionals de les residències que són els que saben quines són les necessitats a cada moment. Cal estar més prop dels treballadors i dels residents i les seues famílies. Com sempre el Consell de Puig no escolta per a prendre decisions". "Volem que tant residents com familiars puguen viure unes festes de Nadal en pau i que es comence a recuperar la normalitat, que tanta falta fa per als nostres majors".

 

Arxivat a:

Destacats