Bastidas: "A Oltra li preocupa més el seu futur polític que el milió de persones que viuen en pobresa a la Comunitat"

La portaveu adjunta del GPP denuncia que el tripartit d'esquerres ha rebutjat la proposta del PPCV d'engegar un Pla de Xoc contra la pobresa

Guardar

La Portaveu adjunta del GPP i Sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas
La Portaveu adjunta del GPP i Sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas

La Portaveu adjunta del GPP i Sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas, ha denunciat hui que "Oltra està més preocupada per quin serà el seu futur polític que per les altes taxes de pobresa en la Comunitat Valenciana".

 Elena Bastidas ha anunciat que "el risc de pobresa o exclusió social en la Comunitat Valenciana ja aconsegueix a quasi 1,5 milions de valencians i a quasi 700.000 en pobresa severa. El 29'3% de la població valenciana es troba en situació de pobresa".

 "Som la segona CCAA amb la taxa més alta de pobresa severa a Espanya. Estem 3 punts per damunt de la mitjana nacional i la resposta d'Oltra és ignorar aquesta situació i no fer res".

 La portaveu adjunta del GPP ha anunciat que des del PP hem proposat la posada en marxa d'un Pla de Xoc contra la pobresa que ha sigut rebutjat pels grups polítics que sustenten al Consell. "Per a Puig i Oltra, el quasi milió i mig de ciutadans de la Comunitat Valenciana que ho estan passant malament, que no poden donar menjar a les seues famílies i que estan en situació de vulnerabilitat no estan entre les seues prioritats".

Bastidas lamenta que "Oltra està més preocupada per tapar les seues vergonyes i la condemna d'un educador per abusar d'una xiqueta en un centre de menors tutelat per la Generalitat Valenciana i la seua falta de gestió en aquest cas, que per posar en marxa mesures per a atendre les persones que més el necessiten en aquest moment".

Per part seua, la portaveu adjunta del GPP ha anunciat que "el PP proposa que s'incremente el personal dedicat a gestionar la dependència i la Renda Valenciana d'Inclusió, així com blindar els temps màxims de resolució i pagament de prestacions".

 "És urgent que es pose ja en marxa un pla específic per a combatre la pobresa infantil. Cal reconéixer immediatament les ajudes mitjançant una declaració responsable", ha matisat la dirigent popular.

 "Necessitem un Pla específic per a combatre la pobresa infantil, que porte aparellat el reconeixement immediat de les ajudes mitjançant declaració responsable".

A més, ha afirmat que "el Consell es va comprometre el mes de desembre del passat any a tindre en marxa el conveni de coordinació per a poder gestionar l'Ingrés Mínim Vital en la Comunitat Valenciana i que no es produïren duplicitats que només perjudiquen els que més el necessiten i quasi un any després seguim sense tindre una solució".

 La falta de gestió tant de Sánchez com de Puig estan provocant que "les eines habilitades pel Govern central en el cas de l'Ingrés Mínim Vital i de la Generalitat Valenciana en la Renda Valenciana d'Inclusió no estiguen funcionant com deurien per a pal·liar les situacions de pobresa i exclusió social".

En l'actualitat, i a causa d'aquesta falta de gestió i de coordinació, l'Ingrés Mínim Vital només arriba a 1 de cada 5 llars valencians que es troben en situació de pobresa o exclusió social.

Destacats