Barceló: "El Consell aprovarà aquest divendres el decret que regula les condicions laborals del personal de Torrevieja després de la reversió"

La consellera anuncia un pla estratègic per a compensar la caiguda de l'activitat assistencial del departament

Guardar

 La consellera de Sanitat ha mantingut una reunió amb el comissionat i el futur equip directiu del departament de Torrevieja
La consellera de Sanitat ha mantingut una reunió amb el comissionat i el futur equip directiu del departament de Torrevieja

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat a Torrevieja que el Ple del Consell aprovarà aquest divendres el decret que regula les condicions laborals del personal del departament de salut de Torrevieja després de la reversió. L'Hospital Universitari de Torrevieja i els centres d'Atenció Primària tornaran a la gestió pública directa a partir del pròxim 15 d'octubre.

La consellera de Sanitat ha mantingut una reunió amb el comissionat i el futur equip directiu del departament per a analitzar la situació assistencial després que s'hagen denunciat acomiadaments i una reducció de l'activitat, amb cites posposades o anul·lades, just abans de la reversió. En aquest sentit, la consellera ha traslladat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, ja que "s'analitzarà la situació amb l'objectiu de desplegar un pla estratègic que permeta normalitzar l'activitat en el menor temps possible".

A més, segons Barceló, la Generalitat se subrogarà els contractes vigents a data 15 d'octubre, tant temporals com indefinits. Per tant, el personal afectat seguirà en els seus llocs en condició de personal laboral a extingir i, per a adquirir la condició de personal empleat públic, haurà de superar els processos normativament establits.

Les retribucions d'aqueix personal, segons estableix el decret que aprovarà demà el Consell, seran les corresponents al conveni col·lectiu en el moment d'operar la subrogació, així com les que es deriven del seu contracte de treball, sense perjudici de la seua posterior modificació en els supòsits legalment establits, i sempre que siguen compatibles amb el principi d'estabilitat pressupostària.

En el termini màxim de tres mesos a partir del dia 16 d'octubre de 2021, el personal estatutari fix que, en el seu moment, va ser declarat en la situació administrativa de serveis sota un altre règim jurídic d'acord amb el que es disposa en l'art. 65 de l'Estatut Marc, o en la situació administrativa d'excedència per prestació de serveis en el sector públic, de conformitat amb l'art. 66 de la mateixa llei, haurà de manifestar si opta per continuar amb la condició de personal laboral a extingir, o per reingressar en la condició de personal estatutari fix.

Reunions amb Informàtica, el Comité d'Empresa i la Junta de Personal

La consellera també ha mantingut una trobada amb l'equip informàtic que s'encarregarà d'integrar el departament a l'entorn GVA garantint així l'adequada atenció de la població assignada després de la incorporació de Torrevieja a la gestió pública directa, i que s'estima en unes 180.000 persones.

Finalment, Barceló s'ha reunit amb la presidenta del comité d'empresa, Ana Linares, i amb un representant de la Junta de Personal, Juan Mañogil, per a conéixer de primera mà la situació dels treballadors en el tram final del procés de reversió.

Arxivat a:

Destacats