Barceló assegura que els hospitals estan preparats per a un repunt i ordena implementar plans de contingència

Guardar

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha garantit aquest divendres que els hospitals valencians estan "perfectament preparats" per a assumir un repunt d'ingressats per coronavirus en els pròxims dies. Amb tot, ha demanat als departaments de salut que implementen els seus plans de contingència en funció de les necessitats.

"Continuaran augmentant els casos, per descomptat no de manera molt exponencial com en els últims dies, però indubtablement la transmissió encara és present en la Comunitat Valenciana", ha exposat en declaracions a la cadena SER, recollides per Europa Press, a unes hores de les primeres celebracions nadalenques.

Barceló ha explicat que aquesta situació li ha portat a dirigir-se per escrit a tots els departaments de salut de la Comunitat per a indicar-los que posen en marxa els seus plans de contingència per a implementar-los en funció de les necessitats. Aquests plans ja estan preparats i contemplen la desprogramación de cirurgies no urgents o la seua derivació per a deixar llits lliures en planta i en UCI.

CAVALCADES SÍ, PERÒ SENSE AGLOMERACIONS

Respecte a la celebració de les cavalcades de Reis Mags, després de la suspensió d'esdeveniments infantils com Expojove o Exponadal, ha remarcat que "en ser a l'aire lliure, es poden celebrar sempre que es garantisca la distància i s'eviten aglomeracions". He demanat esperar a l'evolució sanitària d'aquests dies i ha confiat que "algunes activitats es puguen dur a terme".

Però, en qualsevol caos, la consellera ha demanat "moltíssima prudència" i ha recordat que els alcaldes saben que han de garantir que no es produïsquen aglomeracions en les cavalcades mitjançant recorreguts preestablits.

Arxivat a:

Destacats