Baldoví vol "exportar" el Botànic perquè "una altra forma d'acordar és possible": "Venim a sumar als cabrejats"

Guardar

Baldovi Més Compromís
Baldovi Més Compromís

El candidat de Més Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha advocat per "exportar la manera de fer les coses" del Botànic i "'valencianitzar' la política de Madrid", al mateix temps que ha assegurat que la confluència amb Més País ha "vingut a sumar als cabrejats i desencantats perquè una altra manera de negociar i d'acordar és possible": "La manera valenciana de fer les coses".

Així s'ha pronunciat durant l'acte 'Bon Govern' i tancament de campanya de Més Compromís --marca conjunta la que concorren a les eleccions generals Més País i Compromís--, al costat del candidat a la Presidència del Govern, Íñigo Errejón; la número dos en la llista al Congrés per València, Maria Josep Picó, la coportaveu de Compromís Mónica Oltra, i l'alcalde de València i membre de Compromís, Joan Ribó.

Baldoví ha aprofitat la seua intervenció per a llançar un "missatge a tots aquells que el diumenge estan plantejant-se si anar o no anar" a les urnes. "Hem d'anar a Madrid a exportar la manera de fer les coses que tenim ací, 'valencianitzar' la política de Madrid", ha defensat, per a ressaltar la "mentalitat exportadora" i d'"eixir al món" dels valencians, que "van vendre les seues taronges per tota Europa sense saber una paraula d'anglés".

El coportaveu de Compromís ha criticat a "tots aquells que han fet més contracampanya que campanya pròpia" i que "estan utilitzant el verb dividir". En contraposició, ha subratllat que Més Compromís ha vingut a sumar als cabrejats, als desencantats, als decebuts".

"Hem vingut a il·lusionar i sumar perquè una altra manera de negociar i acordar és possible: la que fem ací cada dia, la manera valenciana de fer les coses", ha sostingut, al mateix temps que ha citat a la senadora italiana vitalícia Liliana Segre per a advertir que "si la democràcia no la usem, acabarà morint".

"VOLEN PROHIBIR LES IDEES"

Baldoví s'ha referit a la Proposició No de Llei (PNL) aprovat en l'Assemblea de Madrid aquest dijous en la qual Vox, PP i Ciutadans han demanat junts que el Govern central procedisca a il·legalitzar "els partits separatistes que atempten contra la unitat de la nació".

Sobre aquest tema, ha denunciat que aquestes formacions "volen prohibir les idees". "El que pensàvem que mai arribaria ha arribat", ha lamentat, abans d'insistir que "volen prohibir com pensen els altres i volen que tots pensen com ells".

També s'ha referit a la immigració i als menors estrangers no acompanyats per a destacar una notícia que "no eixirà en els mitjans", la relativa a un jove d'origen pakistanés que en un acte electoral li va relatar que als 13 anys va arribar a la Comunitat i que, després del seu pas en un centre d'acolliment, ha acabat la seua carrera universitària i ha trobat treball. Baldoví ha cridat a "reivindicar aquest tipus de notícies" perquè són l'"única manera de lluitar contra les feristeles", contra "intolerants" i "feixistes".

Enfront d'això, ha ressaltat que Més Compromís ha "fet una campanya amb atreviment", "simpatia" i "amb les poques armes que dóna l'entusiasme". A més, ha defensat que, sota la marca Més Compromís i al costat de Més Madrid, la coalició valenciana "està en el lloc correcte", amb "gent que la respecta" i no la vol "'madrileñizar". "Gent que ens ha donat el nostre espai i respecte", ha recalcat.

Baldoví ha defensat que sota la marca Més Compromís s'està "plantant una llavoreta", en una campanya en la qual s'ha demostrat que "David continua viu i pot derrotar a Goliat".

OLTRA: "FAREM QUE LA GENT CONFIE EN LA POLÍTICA"

En la mateixa línia, la coportaveu de Compromís Mónica Oltra ha destacat que en les enquestes "la gent té més confiança en la política valenciana que en l'espanyola", per la qual cosa Més Compromís farà que la gent confie en la política espanyola".

Ha assegurat que la "causa" que hagen "sabut fer les coses" és que tenien una "consciència molt clara", després de "20 anys amb polítiques que havien deixat a la gent pel camí i la corrupció instal·lada en les institucions", de la seua "responsabilitat de mirar als ulls a la gent i estar a la seua altura".

"Vam tornar a l'origen de la política" enfront de la noció del PP que "servia per a perpetuar-se en el poder a costa del que fora", ha defensat. Ha assenyalat que Compromís es va enfrontar a "dues emergències peremptòries", la social i la democràtica, amb una "pèrdua de la confiança en la democràcia que és potencialment letal". "Quan la democràcia no es defensa a si mateixa ixen experiments de color verd", ha postil·lat. Contra aquesta situació, ha defensat que Compromís va fer "tot un codi ètic i normatiu".

Oltra ha destacat que la Comunitat era "on més gent abandonava els tractaments mèdics de tota Espanya". Ha posat en valor que el primer decret llei aprovat pel Consell va ser "retornar la sanitat universal a totes les persones independentment del seu color de pell".

També ha ressaltat que gràcies a la Renda Valenciana d'Inclusió en huit mesos "223.000 valencians han deixat de tindre manques materials severes". Igualment, ha incidit en què abans "hi havia més gent fora del sistema de la dependència que dins", amb 46.000 persones en llista d'espera i unes altres "en els calaixos", mentre que en l'actualitat hi ha 87.000 persones dins i 27.000 esperant".

Oltra ha afirmat que s'ha apostat per la transició ecològica i s'ha substituït el "panorama de la corrupció i els pelotazos". Ha afirmat que Compromís ha "posat en valor als "empresaris de debò" i no als que "feien l'ona al PP".

Amb tot, ha assegurat que el Botànic s'ha reeditat en una segona legislatura perquè "la gent s'ha adonat que la política pot ser útil per a la vida", que "ningú pateix per no poder comprar llibres als seus fills" i que "els impostos estan perquè uns cuidem d'uns altres".

En la mateixa línia s'ha pronunciat l'alcalde de València i membre de Compromís Joan Ribó, qui h reivindicat que "un dels objectius fonamentals és arribar a acords" i ha assegurat que els valencians "podrien ensenyar una mica com es fa". "El que no s'ha sabut fer a nivell estatal ho sabem fer ací", ha valorat.

Ribó ha defensat que tant a l'Ajuntament de València com en el Consell no sols ha sabut acordar sinó que aqueixos pactes "es tradueixen en coses concretes que beneficien a tota la societat". La ciutat, ha destacat, "ha passat a ser capital de valors, de l'alimentació sostenible i del disseny, no té la corrupció". En aquest sentit, ha incidit en què "quan es governa en coalició es governa en eficàcia".

Arxivat a:

Destacats