Baldoví formalitza la seua candidatura per a aconseguir un Botànic "més reivindicatiu a Madrid"

El candidat de Compromís ha reconegut la seua aposta per Aitana Mas per a liderar la llista d'Alacant i per M. Josep Amigó com a número dos per València

Guardar

Joan Baldoví
Joan Baldoví

Joan Baldoví ha oficialitzat hui la seua candidatura a les primàries de Compromís per a liderar les llistes del partit de cara a les eleccions autonòmiques d'aquest 2023. El diputat de la coalició valencianista en el Congrés dels Diputats, que ja va anunciar aquesta intenció després de l'estiu, ha formalitzat hui la seua candidatura dins de les primàries per a presentar-se a la Presidència de la Generalitat Valenciana.

I ho ha fet, ha afirmat, amb la intenció de "donar un nou impuls a un Botànic que ha de ser més reivindicatiu a Madrid". En aquest sentit, i després de la polèmica pel transvasament Tajo-Segura, considera que Puig ha sigut "massa amable" amb el Govern central: "sempre soc partidari d'acords abans que les guerres, però u ha de ser més expeditiu. Alguns barons socialistes tenen menys problemes per a ser durs amb el Govern i sembla que siguen més del Partit Popular que del mateix PSOE", ha afirmat en referència al president.

Així mateix, el candidat ha reconegut la seua aposta per Aitana Mas per a liderar la llista d'Alacant i per M. Josep Amigó com a número dos per València.

L'experiència com a valor

Baldoví ha destacat la seua experiència com a valor fonamental de la seua candidatura a les primàries i a la futura presidència autonòmica. Ho fa, incideix, "amb el convenciment que conec el territori al qual vull representar. Ho he conegut quan era mestre i vaig recórrer multitud d'escoles de València i Alacant; he recorregut infinitat de pobles com a diputat en aquests últims 11 anys; i conec el territori perquè he volgut ser sempre el representant dels valencians".

En aquest sentit, el polític de Sueca ha ressaltat el seu treball "en un problema fonamental com el finançament autonòmic, en la recuperació del dret civil valencià, o estant al costat dels sectors productius valencians: de la taronja, de la nostra agricultura, de la nostra indústria".

A més, ha reconegut que es presenta "amb la mateixa il·lusió que quan en 1987 em vaig presentar de número huit en la llista del meu poble. L'entusiasme i les ganes de treballar pels cinc milions de valencians i valencianes romanen intactes".

Un Botànic més reivindicatiu a Madrid i continuar aprofundint en les polítiques socials són el full de ruta per a Compromís de cara a reeditar una tercera edició del Botànic.

Destacats