Baldoví: "El que es tarda anys a construir es pot destruir en una nit. Necessitem un Botànic més reivindicatiu i ambiciós"

Compromís es postula com a "antídot a l'odi i a la corrupció" en l'acte central de campanya en el Parc Central de València

Guardar

Joan Baldoví i Joan Ribó
Joan Baldoví i Joan Ribó

Un Botànic més reivindicatiu i ambiciós, que reclame el finançament just a Madrid i que servisca d'antídot a les polítiques d'odi i la corrupció. Amb aquests missatges i amb un ambient festiu ha transcorregut en l'acte central de campanya de Compromís, al Parc Central de València. Centenars de militants arribats de tots els punts de la Comunitat Valenciana han gaudit d'un míting conduït per la còmica i monologuista Maria Juan i amenitzat per l'orquestra La Pato.

Un acte en el qual han participat els candidats a les eleccions del pròxim 28 de maig per la coalició valencianista: Joan Baldoví, candidat a la presidència de la Generalitat València; Aitana Mas, candidata per la circumscripció d'Alacant; Vicent Marzà, candidat per la circumscripció de Castelló; Joan Ribó, alcalde de València i candidat a la reelecció; M. Josep Amigó, número dos per la circumscripció de València; i Paula Espinosa, candidata a diputada a les Corts.

"Aquestes són les nostres eleccions"

Joan Baldoví ha destacat la gran assistència de militància que ha omplit el Parc Central i ha dedicat unes paraules als actes de PSOE i PP, que han comptat amb la participació dels seus líders estatals, Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo: "no necessitem que vinguen els cosins de Génova i de Ferraz perquè òmpliguen aquesta plaça tan amable que l'alcalde ens ha regalat. Benvinguts a València, Sánchez i Feijoó, però aquestes no són les vostres eleccions. Aquestes són les eleccions dels nostres pobles i ciutats, dels 5 milions de valencians i valencianes i de tot el que ens importa. Són les nostres eleccions".

Al fil d'això, el candidat de Compromís ha agraït al president del Govern de què ahir parlara de Sanitat "un tema que nosaltres portem reivindicant mesos". "Pedro, l'anunci que els valencians volem és que pagues els 800 milions que deus a la sanitat pública valenciana", ha reclamat.

Reclamar el finançament just en els tribunals

L'infrafinançament valencià ha centrat gran part de la intervenció de Baldoví. "Ni Puig ahir en la Ciutat dels Arts i ni hui Mazón 'en el lloc del crim' els diran res als seus líders sobre l'infrafinançament valencià. Aquesta és la pedra angular de l'estat de benestar dels valencians, la garantia que la nostra educació, la nostra sanitat i els nostres drets socials competeixen amb igualtat amb la resta de comunitats autònomes, i la garantia que podem ajudar a les empreses, als autònoms i als nostres joves".

Per això, el candidat de Compromís ha assegurat que "no pararem fins a aconseguir-ho. No em callarà ningú, exigirem el finançament des del primer dia, amb diàleg, però també en els tribunals".

La militància de Compromís ha omplit el Parc Central de València
La militància de Compromís ha omplit el Parc Central de València

Lloguer assequible i taxa turística

Al crit d'"alcalde, alcalde", Joan Ribó ha iniciat la seua intervenció amb un record a l'acte central de campanya del Partit Popular, celebrat al mateix temps en la plaça de bous de València: "Vull donar la benvinguda a Alberto Núñez Feijóo a València, la ciutat on ja ni es roba ni hi ha corrupció".

Sobre aquest tema, s'ha mostrat orgullós que "la gent que ve de fora ja no se sent a València com una estranya". Ribó ha fet un repàs de les fites aconseguides en aquests huit anys i ha recordat que "aquestes eleccions van de tot el que ens importa i és molt important que ens plantegem dues maneres de fer les coses: fer promeses o comprometre'ns, que és el que fem des de Compromís".

En aquest sentit, ha ressaltat que en aquest temps "hem acabat amb la corrupció, hem sanejat l'Ajuntament, som la sisena ciutat on més s'utilitza la bicicleta en tota Europa i la gran ciutat on més ha baixat l'atur".

Joan Ribó s'ha preguntat si tots aquests avanços s'hagueren pogut realitzar amb un altre govern i s'ha marcat, entre altres, metes com continuar caminant cap a la sostenibilitat, cap a ser una capital metropolitana, implementar el lloguer assequible i la taxa turística per a "no convertir-nos en Venècia o Barcelona". Uns objectius que es podran realitzar des d'una posició "valenta, decidida i dialogant".

Antídot a l'odi i a la corrupció

La vicepresidenta i consellera, Aitana Mas, ha destacat que "un govern amb Compromís és la garantia d'un bon govern: un govern que primer escolta i després decideix, un govern per a la majoria social". En aquest sentit, ha incidit en els huit anys d'estabilitat política marcada per l'aprovació dels pressupostos. "Huit anys on la pluralitat política del Botànic ha sigut el millor antídot contra la corrupció i la indecència, malgrat tindre tots els factors en contra, com la pandèmia. Que no ens donen lliçons els de les retallades i els de la corrupció".

Vicent Marzà ha afirmat que Compromís és "l'antídot a l'odi i al negoci": "Som els que hem vingut a construir un País més lliure. En cada poble i en cada comarca serem la barrera a l'odi, al feixisme i a la corrupció. Perquè una democràcia siga plena ha de ser lliure i feminista".

Per part seua, M. Josep Amigó ha valorat molt positivament la "gran campanya" que està realitzant la coalició aquestes setmanes: "Hem eixit als carrers i places de les ciutats des de Vinaròs a Oriola, explicant tot el que hem fet i tot el que ens queda per fer, perquè tenim un projecte per al nostre País", ha incidit.

Destacats