Baldoví: "Compromís som la garantia d'una planificació democràtica de les renovables on els veïns i no les grans multinacionals decidisquen"

Guardar

Joan Baldoví i Aitana Mas a un acte de campanya de Compromís
Joan Baldoví i Aitana Mas a un acte de campanya de Compromís

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha participat este matí en un acte polític a Villena, al costat de la cap de llista per Alacant, Aitana Mas i la candidatura municipal Verdes de Europa, en el qual ha assenyalat que "els ciutadans d'esta terra aspirem a la nostra sobirania energètica i a la transició ecològica de l'economia. I hem de fer-ho amb sentit comú i obeint als interessos de la ciutadania, no de les grans empreses". 

Baldoví ha explicat la necessitat d'incrementar l'energia renovable d'una forma assenyada, respectant el territori, l'agricultura i els sectors productius. "No és raonable que municipis com Villena i molts altres del nostre interior, des dels Ports fins al Vinalopó, tinguen el futur hipotecat per seguir els interessos de les grans empreses energètiques sense escoltar els ajuntaments afectats i la ciutadania".

"Compromís serem la garantia d'una planificació democràtica de les renovables. La sobirania energètica és que la gent decidisca, no que les grans multinacionals decidisquen per nosaltres".

Baldoví ha avançat que si es elegit President en la pròxima legislatura es destinaran 200 milions d'euros en ajudes directes i beneficis fiscals per a impulsar l'autoconsum, les comunitats energètiques, les cooperatives i les iniciatives públiques d'energies renovables. "Polítiques de proximitat per als interessos de la gent, no de les grans empreses".
 

Destacats