Badenas (Vox) defensa que "ser nazi no és un delicte" perquè "el pensament no delinqueix"

Guardar

Juan Manuel Badenas
Juan Manuel Badenas

El segon tinent d'alcalde de València i portaveu de Vox en el consistori, Juan Manuel Badenas, ha afirmat en una entrevista que "ser nazi no és un delicte" perquè "el pensament no delinqueix". "Ser nazi és una cosa que jo no seria mai, però s'ha de deixar que pel dret a la llibertat ideològica cadascun siga el que vulga. Una cosa és que un diga que és un nazi i una altra cosa és que es comporte com un violent i com un assassí", ha agregat.

Així s'ha pronunciat el regidor en una entrevista en Plaza Radio recollida per Europa Press en ser preguntat per la violència en les manifestacions contra l'amnistia d'aquesta setmana a Madrid. Badenas ha rebutjat que hi haja "violència als carrers en cap cas de cap signe" i ha apostat per "traure" als que l'exerceixen de les manifestacions.

"Les manifestacions que estan fent en contra de l'amnistia en realitat no són més que manifestacions a favor de la Constitució Espanyola", ha assenyalat i ha incidit en la línia del líder del seu partit, Santiago Abascal, d'instar els policies a no obeir les ordres del Ministeri de l'Interior.

De fet, ha assenyalat: "Els policies estan també sotmesos a l'ordenament jurídic. L'article 9 de la Constitució diu que tots els poders públics, tots els que som funcionaris o ostentem algun càrrec públic, estem sotmesos a la Constitució i a la resta de l'ordenament jurídic; els policies també però, per damunt de qualsevol ordre que puga vindre per part del ministre Marlaska per la qual se li diga que han d'actuar d'una determinada manera enfront d'unes persones que s'estan manifestant, està l'aplicació de la Constitució i que es complisca el dret a la llibertat d'expressió i el dret de manifestació".

Això és, ha incidit, alguna cosa "que està regulat en la Constitució, que té un rang normatiu per damunt de qualsevol ordre d'un ministre". Per això, preguntat per què ha de fer la policia davant actituds violentes de manifestants "amb salutacions nazis" o de Bastió Frontal, Falange o Espanya 2000, ha assenyalat que han de "simplement separar a les persones que tenen una actitud violenta".

"Si simplement el que fan és manifestar símbols però no atempten contra ningú, és com si vosté vol portar una samarreta rosa o la vull portar jo de color groc, per què no puc anar amb una samarreta de color groc? Una altra cosa és quina és la meua actitud portant eixa samarreta, que és diferent", ha manifestat.

I ha insistit: "Una cosa és que un diga que és un nazi i una altra cosa és que es comporte com un violent i com un assassí. És molt diferent". "El pensament no delinqueix. Una persona pot tindre la idea que vulga", ha manifestat.

Arxivat a:

Destacats