Avançar el toc de queda o confinar els municipis més afectats, entre les mesures que estudia el Consell

A les dotze del migdia està prevista la compareixença del president de la Generalitat per a anunciar les noves mesures per a la Comunitat Valenciana

Guardar

puig
puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat, hui, a les 10.00 hores, una reunió de la comissió interdepartamental per a abordar la situació actual de la pandèmia a la Comunitat Valenciana. I és que les dades de les últimes setmanes preocupen, i molt. Així, tot apunta al fet que, al llarg del matí, es coneixeran noves mesures restrictives per a intentar frenar l'expansió de la tercera ona, que podria incrementar-se després de les festes nadalenques.

Entre les mesures que s'estan remenant estaria el confinament dels municipis valencians més afectats per la Covid-19, entre els quals es podria trobar Moixent, Sedaví o Bonrepòs i Mirambell, així com l'avançament del toc de queda que afectaria, en major mesura, a la restauració i l'hostaleria. No obstant això, caldrà esperar fins a la compareixença del president prevista per a les dotze del migdia.

Puig i la consellera de Sanitat, Ana Barceló ja van mantenir ahir una reunió per a analitzar tant la situació actual de la pandèmia, com el procés de vacunació a la Comunitat Valenciana que, segons la consellera, avança segons el que es preveu. De fet, serà a partir de l'11 de gener quan es comence a vacunar a tot el personal sanitari d'Atenció Primària.

Així mateix, un altre dels assumptes que va aclarir Sanitat és que "no està sobre la taula ajornar" la tornada a l'escola prevista per a aquest 7 de gener, ja que "ha quedat demostrat que les aules són espais segurs", i que els protocols en els centres educatius "han funcionat molt bé".

Destacats