L'aposta per la mobilitat sostenible de la Generalitat permet habilitar el 50% de l'Anell Verd Metropolità

Rebeca Torró visita els trams Aldaia-Quart de Poblet, en obres, i Picanya-Alaquàs, ja en servei, en el Dia Mundial de la Bicicleta

Guardar

La consellera Rebeca Torró durant la seua visita al tram Aldaia-Quart de Poblet de l'Anell Verd Metropolità
La consellera Rebeca Torró durant la seua visita al tram Aldaia-Quart de Poblet de l'Anell Verd Metropolità

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, que la Conselleria ja ha habilitat prop del 50% de l'Anell Verd Metropolità, "el gran cinturó ciclopeatonal que comunicarà l'horta de València amb la mar i connectarà l'àrea metropolitana amb camins històrics i naturals, a més de recórrer els parcs naturals del Túria i de l'Albufera i altres infraestructures verdes i béns culturals".

La titular d'Obres Públiques del Consell ha fet seguiment de les obres del tram IV de l'Anell, Aldaia-Quart de Poblet, que té una longitud de cinc quilòmetres i que "prompte podrà ser recorregut i gaudit pels veïns i veïnes d'aquesta zona", ha apuntat.

Posteriorment, la consellera, que ha estat acompanyada per alcaldes de la zona i la directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, ha visitat el tram III Picanya-Alaquás de l'Anell que ja està finalitzat.

Per a Rebeca Torró, "l'Anell Verd Metropolità és un exemple més de l'aposta de la Generalitat per la mobilitat sostenible, la connectivitat entre municipis i la revaloració dels paisatges de la Comunitat, en aquest cas de les comarques de l'Horta".

"Amb aquest projecte, que té una longitud total de 56 quilòmetres, dels quals ja s'han habilitat més de 26, treballem perquè l'àrea metropolitana de València estiga completament vertebrada, a través d'un corredor que responga també a la necessitat de vies per a ús lúdic i d'oci saludable", ha afirmat Torró que ha afegit que "cuidem el medi ambient en potenciar un transport gens contaminant i estem vetlant també per la seguretat de ciclistes i vianants".

Tram III: Picanya-Alaquàs

L'Anell Verd Metropolità s'ha dividit per a la seua execució en diferents trams. Així, ja està finalitzat el Tram III: Picanya-Alaquàs que s'inicien en la intersecció de la CV-407 a Picanya i discorre feia l'oest pel carril-bici existent. Les obres han tingut una inversió de més d'1,3 milions d'euros. Aquest tram inclou, entre altres aspectes destacables, àrees de descans i la posada en valor la rambla del Poyo.

També estan finalitzats i en servei els trams VI Montcada-Meliana de 6,6 km, VII Meliana-Port Saplaya de 5,8 km i l'IX Séquia de Vera-Pinedo de 8,3 km.

Tram IV Aldaia-Quart de Poblet

Quant al tram IV, que es troba en obres i que ha visitat la consellera, s'ha licitat per més de 2,1 milions d'euros. Aquest tram s'inicia en el terme municipal d'Aldaia i travessa Quart de Poblet fins a arribar al Parc Fluvial del Túria, on finalitza i comença el tram V que es troba en procés d'adjudicació.

El tram V amb una longitud de 10,9 quilòmetres enllaçarà Quart de Poblet amb Massarrojos. Finalment, està en procés de redacció el projecte del tram VIII que amb 4 quilòmetres enllaçarà Port Saplaya amb la Séquia de Vera.

L'àmbit d'actuació de l'Anell Verd inclou València (Pinedo, Cases de Bàrcena i Massarrojos), Alfafar, Sedaví, Paiporta, Picanya, Alaquàs, Xirivella, Aldaia, Quart de Poblet, Manises, Paterna, Godella, Rocafort, Montcada, Vinalesa, Alfara del Patriarca, Meliana, Bonrepòs i Mirambell i Alboraia. Les obres estan cofinançades per la Generalitat i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder).

Destacats