Anticorrupció recorre en queixa al TS l'arxivament del 'pitufeo' del PP a València

Guardar

L'exvicealcalde Alfonso Grau quan va ser detingut
L'exvicealcalde Alfonso Grau quan va ser detingut

La Fiscalia Anticorrupció ha decidit recórrer en queixa al Tribunal Suprem l'arxiu de la coneguda com a causa del 'pitufeo', dins del cas Imelsa, per a la majoria dels processaments.

Segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores del procediment, el ministeri públic, després d'estudiar el cas, ha acordat presentar un recurs de queixa davant el Suprem contra l'arxiu provisional decretat per la secció quarta de l'Audiència Provincial de València.

L'objectiu d'aquest recurs, avançat per la cadena SER, és aconseguir que es reòbriga aquest procediment --revocar la decisió dels magistrats valencians i permetre presentar recurs de cassació-- que ha estat investigant-se durant més de sis anys i que únicament continua actiu per a alguns dels processaments com l'exvicealcalde de València Alfonso Grau, qui també va ser mà dreta de l'exalcaldessa Rita Barberá.

També segueixen processats la que fora secretària general del grup, Mari Carmen García Fuster, en el seu cas per fets relacionats amb els comicis de 2011; i l'expresident de la Fundació Valenciana de la Innovació i el Conomiento (FIVEC) i delegat de CEyD (Centre d'estratègies i Desenvolupament, Juan Eduardo Santón (per malversació).

El Jutjat d'Instrucció número 18 de València va acordar el mes d'octubre passat el processament per a mig centenar d'exregidors i assessors 'populars' del consistori pel presumpte blanqueig de capitals de 50.000 euros en el grup municipal.

Enfront d'aquesta resolució, els processats van recórrer i l'Audiència li va donar la raó a la majoria d'ells i els va arxivar el procediment --de manera provisional-- en considerar que no s'havia comés cap delicte.

La Fiscalia va presentar llavors un anunci de recurs davant el Tribunal Suprem enfront d'aquesta resolució de l'Audiència en considerar que es tractava d'un sobreseïment ferm i no provisional --tal com s'indicava en la resolució del tribunal-- i, per tant, poder recórrer.

No obstant això, l'Audiència va rebutjar tramitar l'anunci del recurs davant l'Alt Tribunal, la qual cosa va deixar la porta oberta al ministeri públic per a presentar una queixa que ara s'ha acordat i que haurà d'estudiar el Suprem.

La causa va rebre el seu nom d'una suposada operativa de blanqueig atribuïda en els comicis de 2015 a 49 exedils i assessors de l'etapa de Barberá al capdavant del consistori (més el PP).

     

Arxivat a:

Destacats