L'ajuda de 20 cèntims per litre de gasolina es mantindrà només per a transportistes

Gremis com el dels taxistes tampoc se seguiran beneficiant d'aquesta ajuda

Guardar

Un cotxe amb un assortidor de gasolina (Engin Akyurt)
Un cotxe amb un assortidor de gasolina (Engin Akyurt)

El 2022 acaba amb un dels anuncis que a l'inici de l'any van ser més celebrats. L'ajuda dels 20 cèntims per litre de gasolina repostat desapareixerà per a la població general, amb l'única excepció dels transportistes, els qui seran els únics que continuaran beneficiant-se. Cal recordar que aquesta mesura fou introduïda el passat 1 d'abril, quan el preu dels combustibles rondava els dos euros per litre.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha fet aquest anunci després d'arribar a un acord amb la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, i després d'haver-se reunit per última vegada en aquest any amb el Consell de Ministres. Així, s'ha aprovat un paquet de mesures l'impacte de les quals es preveu que ronde els 10.000 milions d'euros per a pal·liar els efectes de la crisi econòmica actual derivada de la guerra d'Ucraïna i la consegüent inflació.

Per això, el descompte de 20 cèntims per litre de gasolina repostat desapareix. I també ho fa per als taxistes, un gremi que en la Comunitat Valenciana ha realitzat vagues al llarg d'aquest mes de setembre mancant que la Conselleria faça "una proposta ferma que retorne el poder adquisitiu a les famílies del Taxi".

Quant a les mesures anunciades per l'Executiu, destaquen la congelació dels preus dels lloguers vigents, l'aprovació d'un xec per a famílies vulnerables i la pròrroga de la rebaixa fiscal del gas i de la llum, així com de la gratuïtat del transport en rodalia.

Arxivat a:

Destacats