Així és el Pla Simplifica de Mazón, el camí cap a una eficiència administrativa

El Consell treballa a posar fi a l'eterna problemàtica de la burocràcia mitjançant una agilitació dels tràmits

Guardar

Burocràcia
Burocràcia

Amb l'arribada a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón ha impulsat el conegut com a "Pla Simplifica", un full de ruta amb la qual pretén impulsar l'eficiència administrativa des de diferents vessants.

Una d'elles ha sigut la reducció del "greix" administratiu reduint a la meitat el nombre d'assessors del govern valencià. Concretament, s'han eliminat el 47% dels llocs d'assessors, passant de 116 del Botànic a 61, suposant un estalvi superior als 13 milions d'euros que, al costat de la baixada d'altres 30 alts càrrecs permetrà disposar de 20 milions d'euros addicionals durant la legislatura.

Dins d'aquest camí cap a una simplificació de l'administració s'està treballant a posar fi a l'eterna problemàtica de la burocràcia mitjançant una agilitació dels tràmits.

L'enginyer en Telecomunicacions Francisco Ortega ha sigut la persona triada pel president Mazón per a liderar la direcció general de Simplificació Administrativa, dependent de Presidència, àrea que s'encarregarà d'aquesta comesa.

Aquesta direcció general permetrà coordinar, de manera transversal, la reducció i eliminació de tràmits i passos prescindibles, facilitant, d'una banda, la reducció de l'espera i, per un altre, que el demandant sàpia en tot moment en quin pas i moment es troba el seu tràmit, millorant exponencialment la relació entre administració i ciutadania.

Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana
Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana

Objectiu: "papers zero"

L'àrea de Justícia serà una de les més beneficiades d'aquestes polítiques. Precisament, la setmana passada, el cap del Consell anunciava l'impuls de mesures de simplificació administrativa dins de l'estratègia transversal en la qual està ja treballant de manera prioritària el Consell, perquè, tal com assenyalava, la consecució de l'objectiu de "papers zero" és fonamental per a garantir la "independència real" de la Justícia.

Tal com considera Mazón, l'Administració de Justícia porta "massa anys" amb "promeses no complides" i "sense cap avanç" en la meta de "papers zero". Per això, mostrava la seua disposició a revertir aquesta situació comptant en el procés amb la participació dels col·legis professionals i del conjunt d'operadors jurídics, i buscant la seua implicació i la seua corresponsabilitat.

Per a aconseguir la "independència real" cal acabar amb la "dependència burocràtica", considerava el president, ja que, "no es pot ser independent quan el primer del que es depén és de la burocràcia" i això desemboca en "lentitud" i en "col·lapse", finalitzava.

Arxivat a:

Destacats