Aitana Mas: "Necessitem una societat basada en l'afecte, en el respecte i en la igualtat, on no càpia la violència masclista"

Representants del Consell, institucions valencianes i la societat civil guarden tres minuts de silenci per l'assassinat d'Amparo Montalbán

Guardar

Minut de silenci a les portes del Palau de la Generalitat en repulsa per l'assassinat a Alzira d'Amparo Montalbán
Minut de silenci a les portes del Palau de la Generalitat en repulsa per l'assassinat a Alzira d'Amparo Montalbán

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha assegurat que "necessitem una societat basada en l'afecte, en el respecte i en la igualtat, en la lluita contra la discriminació de les dones, contra la possessió afectiva i on no càpia la violència masclista".

Aitana Mes ha realitzat aquestes declaracions després dels tres minuts de silenci guardats davant el Palau de la Generalitat en repulsa per l'assassinat a Alzira d'Amparo Montalbán, de 52 anys d'edat.

En la concentració han estat presents el president de la Generalitat, Ximo Puig, membres del Consell, de les institucions valencianes i la societat civil.

La vicepresidenta ha assenyalat que els i les representants de la societat valenciana en el seu conjunt, "en el marc del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, ens tornem a reunir davant de les institucions per a mostrar el nostre condol, afecte i suport a la seua família, i per a condemnar de manera ferma el seu assassinat masclista".

La vicepresidenta ha recordat que Amparo, amb dos fills majors d'edat, "tenia tot el dret del món a viure, a ser lliure, a ser feliç i a viure com i amb qui ella volguera".

Així mateix, la vicepresidenta ha demanat "disculpes per no haver estat a l'altura com a societat i com a administració pública" i, per tot això, "hui més que mai hem de reivindicar la unitat d'acció de les forces polítiques i també de la societat valenciana contra la violència masclista".

Destacats