Aitana Mas es desmarca i Baldoví serà el candidat a la Presidència de la Generalitat

La vicepresidenta del Consell sí que es presentarà a les primàries de Compromís per a encapçalar la llista en les eleccions autonòmiques per la província d'Alacant

Guardar

La vicepresidenta Aitana Mas
La vicepresidenta Aitana Mas

Joan Baldoví serà el candidat de Compromís a la Presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions de 2023. L'actual vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha anunciat aquest matí a Alacant que no es presentarà a la carrera per presidir la Generalitat Valenciana.

D'altra banda, Aitana Mas sí que es concorrerà a les primàries de Compromís amb l'objectiu d'encapçalar la llista en les eleccions autonòmiques per la província d'Alacant. Així, deixa via lliure a Baldoví per a erigir-se en el cap de llista de la formació per a les pròximes eleccions de la Comunitat Valenciana.

Aquest anunci ha tingut lloc en la seu universitària Ciutat d'Alacant on han coincidit els dos líders de la coalició.

Aquest anunci ha tingut lloc en la seu universitària Ciutat d'Alacant on han coincidit els dos líders de la coalició. De fet, en l'acte Mas ha estat acompanyada per nombrosos representants de Compromís, com l'alcalde de València, Joan Ribó, la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, o el candidat a l'Ajuntament d'Alacant, Rafa Mas, entre altres.

"Vull treballar en la consecució del Botànic 3", ha ressaltat Mas, al mateix temps que ha apuntat que Compromís "ha de tornar a ser útil" en 2023. "Som la clau d'un tercer Botànic. Per a fer-ho possible, hem d'entendre que no hem de ser gestors de la por, sinó d'esperança. Per a contribuir a liderar, presente la meua candidatura per la circumscripció d'Alacant. Tinc el convenciment que el Botànic es juga a les comarques alacantines", ha sostingut.

D'aquesta manera, Mas evita disputar a Baldoví --que ha acudit a l'acte per a mostrar-li el seu suport-- la candidatura per a la Presidència de la Generalitat. Fins al moment, la del diputat i portaveu de Compromís en el Congrés és l'única anunciada a les primàries de la coalició per a aspirar a ser el cap del Consell en les pròximes eleccions autonòmiques.

Destacats