Ábalos diu que el Corredor Mediterrani connectarà Algesires amb la frontera francesa en 2021

Guardar

corredor_mediterraneo
corredor_mediterraneo

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha afirmat aquest dijous que el Corredor Mediterrani connectarà des d'Algesires amb la frontera francesa en 2021 en ample estàndard.

"Confie que para 2021 estarà en servei, amb obres finalitzades encara que amb alguna execució en algun tram. Connectarem des d'Algesires amb la frontera francesa en ample estàndard", ha dit en la 'Gran Trobada pel Corredor Mediterrani' que Barcelona acull aquest dijous.

"La xarxa pot estar feta. Ara hi ha un gran impuls i cal procurar que no decaiga. L'impuls és tècnic, però el financer està cobert, així que estem en la recta final", ha afegit.

Ha lamentat que aquesta infraestructura ha estat "bastant temps" sense dotació a causa de la crisi econòmica, la qual cosa va provocar que l'obra pública es ressentira.

Per això, ha posat en valor el paper de la classe empresarial i del conjunt de la societat a favor d'aquesta infraestructura de "dimensió nacional" que ajudarà a la cohesió social del conjunt del país.

"Als qui auguraven que anàvem a ralentir el Corredor, ho hem impulsat", i ha precisat que el 80% de les licitacions de Foment s'han destinat al sector ferroviari, i, d'aquestes, un 40% al Corredor Mediterrani.

Una vegada sabuda la data d'entrada en funcionament, ha posat l'accent en la necessitat d'estudiar com traure rendiment a aquesta infraestructura, que permetrà "deixar una Espanya radial i tenir una més connectada".

CONNEXIÓ AMB FRANÇA

Ábalos ha destacat que el Corredor Mediterrani també ha de poder connectar amb altres eixos a Espanya, i ha mostrat la seua preocupació per la connexió amb França: "Açò és un projecte europeu, no pot ser que acabe en la frontera".

"Estem treballant amb el Govern francés, però també amb la Comissió Europea perquè França col·labore i el Corredor Mediterrani siga una realitat", ha finalitzat.

Arxivat a:

Destacats