Ábalos assegura que l'estat d'alarma s'estendrà més de 15 dies: "Haurem de prorrogar aquesta situació"

Guardar

abalos
abalos

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dilluns que l'estat d'alarma decretat pel Govern s'allargarà més enllà dels 15 dies exigits en la llei perquè, al seu judici, aquestes dues setmanes no donaran a Espanya la "capacitat per guanyar la batalla" contra el coronavirus.

En una entrevista a 'Las mañanas de RNE' recollida per Europa Press, Ábalos ha explicat que l'Executiu cercarà fórmules per "prorrogar aquesta situació" que obliga els ciutadans a romandre a casa tret d'algunes excepcions.

"És evident que no tenim un calendari cert. Si no prenem mesures especialment dures per frenar la propagació del virus i per tant l'impacte en la salut i la vida... no tindria cap efecte", ha sostingut.

En aquest context, el titular de Transports ha apuntat que l'aplicació de mesures addicionals dependrà de l'"eficàcia" de les quals ja han sigut adoptades. "Si realment tots som responsables i actuem d'acord als requeriments i no frivolitzem, evidentment tindran més efecte", ha afegit.

Així, el ministre ha insistit que el Govern està "testant l'eficàcia de les mesures de forma continua", encara que no s'espera que tinguen un impacte immediat. "No crec que en 15 dies estiguem en la capacitat de guanyar aquesta batalla", ha resolt.

Destacats