A la recerca d'un "equilibri" entre contestar a la ultradreta de Vox però no "fer d'altaveu"

El síndic de Compromís, Fran Ferri, assegura que per a ell “el personal és polític”, per la qual cosa els ultradretans li ataquen “cada dia” per qui és

Guardar

Fran Ferri-1
Fran Ferri-1

El dilluns van demanar dades sobre activistes LGBTI. Aquest matí han preguntat si la nova Llei de Memòria de la Comunitat tindrà en compte "els caiguts tant d'un bàndol com d'un altre". Peticions d'un partit amb integrants homòfobs i franquistes; la ultradreta ara, amb representació en les Corts, planteja les seues 'inquietuds' amb una gran repercussió mediàtica i social. "Hem de plantejar-nos com contestar, perquè el que pretenen és provocar. No podem ser altaveu", ha assenyalat Fran Ferri, síndic de Compromís.

El polític ha assegurat que en el si de la formació hi ha "un debat", i que imagina que també ocorrerà en més partits: "Ho treballarem, en la línia de com tractar el fenomen de l'extrema dreta des del punt de vista de grup polític com a representació", ha iniciat.

Ferri assegura que una de les formes de lluites contra el seu discurs és "treballar per millorar als sectors desfavorits"; una política pròxima que contradiga el discurs de la formació ultradretana sense haver de "contestar sempre el que diuen: "Hem de trobar l'equilibri entre que els atacs als drets humans no queden en res i que la gent se senta defensada, però sense fer-los d'altaveu".

Assenyala que és una cosa complicada, perquè fins i tot el fet que se'ls denegue informació, com la d'activistes LGBTI que imparteixen cursos en escoles, si la Fiscalia entra i els dóna la raó se'ls pot donar més eco. "És perillós, però encara ho és més que pregunten coses com les que han preguntat, relatives al personal i la identitat sexual", assenyala.

"Anar poc a poc"

Preguntat sobre el "tracte" amb ells, Ferri ha assenyalat que, per a ell, "el polític és personal". Així, això "no quitació" que els salude en creuar-se en els corredors: "Però no tinc mai la intenció, ni la tindré, de prendre'm una cervesa amb ells. Per al meu el personal és polític i aquestes persones que ataquen cada dia, per qui sóc, no pel que decidisc ser".

Ferri també ha recordat que s'està comparant aquestes peticions dels ultradretans amb antigues de la seua formació. Compromís va demanar dades de treballadors en l'IVAJ, després del que va demostrar que la majoria pertanyien a Noves Generacions del PP; alguna cosa després, també va preguntar pels professors de religió, per a comprovar que molts d'aquests treballaven per a la Conferència Episcopal i, al seu torn, actuaven de professors.

"No es preguntava per la identitat sexual de ningú. No és el mateix. Cal anar molt a poc a poc, perquè d'alguna manera es justifica la petició de dades de Vox, que és diferent. No es pregunta per hores lectives, es pregunta per una orientació sexual", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats