3.000 places més de mestres per als dos pròxims cursos a la Comunitat Valenciana

L'augment de professorat fins a 2025 serà com a mínim de 17.000 professionals més de l'educació a la Comunitat Valenciana

Guardar

Un professor explica en la pissarra davant la mirada d'una alumna
Un professor explica en la pissarra davant la mirada d'una alumna

La Conselleria d'Educació s'ha proposat augmentar el professorat en els centres públics de la Comunitat Valenciana durant els dos pròxims cursos escolars. En total, es contractaran 3.000 mestres més seguint les pautes d'estabilització i consolidació estructural de places docents.

D'aquesta manera, les places de mestres que s'augmentaran durant els dos pròxims cursos es dividiran de la següent manera: 1.660 per al curs 2023-2024, i 1.329 per al curs 2024-2025. De totes aquestes, 2.200 corresponen a un augment de professorat en Infantil, Primària i Educació Especial; i les 800 restants, a l'estabilització de places que, en cursos anteriors, s'assignaven de reforç educatiu via PAM.

Segons la consellera d'Educació, Raquel Tamarit, "el nou marc de potenciació de l'educació pública i de qualitat, que va arrancar fa huit anys, ara es tradueix, en el cas d'Infantil, Primària i Educació Especial, en una nova normativa de plantilles que regula i facilita tot el que hem estat fent durant aquest temps: continuar augmentant el professorat en els nostres centres educatius perquè puguen dur a terme la seua excel·lent tasca en condicions, a més d'atendre el nostre alumnat com correspon i cas per cas".

Així mateix, ha avançat que, en aquests moments, s'està treballant en l'ordre de plantilles de Secundària i altres cossos, que també augmentarà el número de professors a partir del pròxim curs escolar.

Principals millores de la nova ordre de plantilles d'Infantil, Primària i Educació Especial

En el cas d'Infantil, totes les classes de 2 anys de les escoles tindran un mestre i una persona educadora. A més, en tot el cicle d'Infantil de 3 a 5 anys, es garanteix una persona de suport cada dues unitats. Així mateix, es garanteix de manera automàtica un PT exclusiu per a Infantil en cada CEIP que tinga quatre o més unitats en aquesta etapa; o a les escoles d'Infantil, un PT i un mestre de reforç cada dues unitats.

Quant a Primària, es recupera la figura del tutor de 6º. A més, les escoles amb unitats específiques per a alumnat amb necessitats especials comptaran amb almenys un PT, un AyL i una persona educadora. Així mateix, les escoles de caràcter singular que escolaritzen a més d'un 50% d'alumnat amb necessitats de compensació de desigualtats, tindran un mínim d'un mestre/a addicional de manera estructural i estabilitzada.

Finalment, es facilitaran més hores tant per a tasques de direcció dels centres, com de coordinació del professorat.

Destacats