184 municipis i 28 mancomunitats sol·liciten a la Generalitat comptar amb tècnics per a optar a les ajudes dels fons Next Generation UE

Guardar

El director general d'Administració Local, Toni Such
El director general d'Administració Local, Toni Such

Un total de 184 municipis i les 28 mancomunitats de la Comunitat Valenciana han sol·licitat a la Generalitat Valenciana la participació en el programa de contractació de tècnics especialistes en captació i gestió de fons europeus.

Segons ha explicat el director general d'Administració Local, Toni Such en total es procedirà a la contractació d'uns 350 tècnics que treballaran als ajuntaments per a desenvolupar projectes que opten a les diferents convocatòries dels fons Next Generation UE, al mateix temps que prestaran el mateix suport als autònoms i petites empreses de cada terme municipal perquè també puguen aprofitar els fons.

"El 75% dels municipis de més de 2.000 habitants han sol·licitat comptar amb aquests tècnics especialitzats que, durant 18 mesos, formaran part de les plantilles dels ajuntaments per a ajudar en tots els processos que els permeten captar fons europeus", ha assenyalat Such, que ha recordat que totes les localitats de menys de 2.000 habitants tenen assegurat també aqueix suport, que es prestarà a través de les 28 mancomunitats. El programa té un pressupost de més de 15 milions d'euros.

Aquesta mateixa setmana Labora, que participa en el programa juntament amb la Direcció General d'Administració Local i l'Oficina Valenciana per a la Recuperació, dependent de la Direcció General de Coordinació de l'Acció del Govern, publicarà el llistat dels municipis i els tècnics que els corresponen segons la convocatòria (entre un i dues, depenent del nombre d'habitants) i iniciarà el procés de preparació de les bases per a la contractació, procés que s'iniciarà una vegada passe el mes d'agost.

50 municipis de més de 2.000 habitants de la província d'Alacant, 24 de la de Castelló i 109 de València han sol·licitat participar en el programa. Els municipis de menys de 2.000 habitants participen directament del programa sense necessitat de sol·licitar-lo, atés que es contractaren tècnics en les mancomunitats que cobreixen tota la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats