Mari Carmen Contelles

Opinió

Unitat en defensa de la democràcia i la convivència

Guardar

La societat espanyola vas agafar amb preocupació a la situació política que travessa el nostre país com a conseqüència del desafiament reiterat de la Generalitat de Catalunya a les institucions i la vulneració de l'Estat de Dret.

Les últimes dades del Centre de Recerques Sociològiques així ho corroboren. La preocupació dels ciutadans per la independència de Catalunya s'ha triplicat en els últims dos mesos i ho assenyalen com un dels tres principals problemes del país, segons el baròmetre del CIS de setembre.

Eixa mateixa inquietud la compartim en el Partit Popular però al mateix temps volem traslladar als ciutadans un missatge de tranquil·litat i confiança. Confiança en el vigor de la nostra democràcia, en la solidesa de les institucions de l'Estat i en la fortalesa del Govern que presideix Mariano Rajoy que amb convicció i determinació està complint amb les seues obligacions, però no solament ara, si no des de fa molt temps.

Per açò, és moment d'estar units, de recolzar sense fissures al Govern. El president Rajoy és mereixedor d'eixa confiança com ha demostrat en altres ocasions, sense anar més lluny quan va evitar el rescat al qual el govern de Zapatero ens va abocar amb la seua calamitosa gestió. Quan tothom demanava al president que sol·licitara el rescat, Rajoy no ho va fer i Espanya està ara en la senda del creixement i la creació d'ocupació.

És cert que són moments que es viuen amb incertesa, però per açò mateix cal actuar amb fermesa però també des de la prudència i la tranquil·litat. Les dues coses són compatibles i, en aquest sentit, el Govern està actuant amb intel·ligència i eficàcia per a restablir la normalitat institucional.

El president del Govern ja ha anunciat que convocarà a totes les forces polítiques amb representació parlamentària i la seua compareixença en el Congrés dels Diputats, allí on resideix la sobirania nacional que els separatistes es neguen a reconéixer, ignorant, així mateix, que la gran majoria de ciutadans de Catalunya s'han situat del costat de la democràcia i a favor de la convivència.

En aquests dies s'han alçat veus que demanen mediació i diàleg. Diàleg per descomptat. Sempre. Però un diàleg de tots. Eixe és el llit per a debatre qualsevol demanda en democràcia. Però eixe diàleg no pot venir mai de la imposició o de la fallida de la legalitat, perquè cap govern democràtic pot negociar amb els qui se situen al marge de la llei, ni acceptar cap xantatge. Ha de venir d'un diàleg lleial en el qual s'escolte i s'atenga a tots.

Vull expressar, així mateix, el meu reconeixement i agraïment a la labor que estan realitzant les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que, en condicions certament difícils en molts casos, estan treballant en pro de la llibertat i de la convivència.

Com a alcaldessa que he sigut i coneixedora de les satisfaccions però també de les dificultats que suposa a vegades la política local, no vull tancar aquestes paraules sense abans reiterar el meu suport i afecte a tots els alcaldes i regidors de les ciutats i pobles de Catalunya que han rebut pressions, i fins i tot insults i vexacions, per situar-se del costat de l'Estat de Dret i vetlar pel compliment de la legalitat.

Mari Carmen Contelles LlopisPortaveu del Grupo Popular de la Diputació de València.

Destacats