Mari Carmen Contelles

Opinió

Transparència?

Guardar

La setmana passada denunciàvem públicament que la Diputació de València oculta en la web provincial de més de la meitat dels 183 convenis singulars signats pel president, Jorge Rodríguez, en 2016.

Una circumstància que a la data en què escric aquestes línies, quasi una setmana després, es manté i no té aspectes de canviar. Gens nou sota el sol, en una Diputació que viu una situació de paràlisi preocupant i on molts dels seus actuals responsables ni estan ni se'ls espera.

Resulta deplorable que malgrat gastar més de 800.000 euros anuals en la delegació de transparència comandada per Roberto Jaramillo, els ciutadans no poden accedir a saber en què s'han gastat més de la meitat dels quasi 13 milions repartits en convenis singulars pel president Rodríguez.

Consumit el primer trimestre de l'any i ja en l'equador del segon, la web provincial només reflecteix 113 convenis dels 183 signats, poc més de la meitat. Una xifra, que per si no fos poc, es veu minvada perquè només en els 86 primers es pot accedir al text complet dels mateixos.

On queden les grandiloqüents expressions de transparència i accés als ciutadans? Doncs com quasi tot el que hem escoltat de boca del quadripartit que conviu amb prou faenes en aquesta institució, en aiguapoll

Però vaig una mica més enllà, sembla un intent deliberat per part dels actuals gestors de la Diputació d'amagar als ciutadans i alcaldes de la província el repartiment d'ajudes directes que tal com hem vingut denunciant ha estat marcat per l'arbitrarietat i el biaix polític.

Hem de recordar que dels 183 convenis singulars signats pel president per un valor de quasi 13 milions d'euros, més d'11 milions s'han repartit en ajudes directes a ajuntaments governats pels quatre partits que conformen l'actual govern de la Diputació.

Tot i que per molt que malgrat PSPV, Compromís, EU i València en Comú, el Partit Popular és el grup majoritari en la Diputació i governa en 55 localitats de la província.

Ens trobem diàriament amb què el principal tret que defineix a aquesta coalició mal avinguda, és que la seua gestió real deixa en evidència les seues declaracions públiques. En la pràctica vivim una gestió allunyada de l'objectivitat i la transparència que pregonaven, açò ho deixen per als titulars de premsa.

Tot es redueix a un mercadeig i a un repartiment dels diners de tots els valencians als consistoris governats pels seus afins, per a mantenir el fràgil equilibri de poder entre Compromís i PSPV, amb EU i València en Comú com convidats de pedra.

Nosaltres mantenim que quan es representa als ciutadans de 265 municipis de la província de València, no cal pensar en les quotes de poder, cal pensar en tot allò que beneficia el benestar i la tranquil·litat dels nostres ciutadans.

Desgraciadament la Diputació de València està deixant de costat les prioritats dels municipis xicotets amb necessitats urgents i les sigles polítiques estan marcant les línies a seguir.

Destacats