Opinió

Flamege en l'aire nostra Senyera

Carlos Mazón

Guardar

El president del Partido Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón
El president del Partido Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

Hui, 9 d'Octubre de 2022, els valencians tornem a recordar i celebrar, fidels a la tradició del nostre poble i la nostra història, l'entrada del rei Jaume I a València. Una fita que rememorem, any rere any, i que ens serveix, a tots els que formem part i vivim a la Comunitat Valenciana, per a afirmar la nostra identitat com a poble entorn del nostre principal símbolo d'unitat com és la Reial Senyera.

Ella és, sens dubte, la que protagonitza, al costat de tots nosaltres, l'acte principal d'aquest dia, quan en aquest matí del 9 d'Octubre descendisca solemne per la balconada principal de l'Ajuntament de València, rebent els màxims honors per ser qui encarna i acull, sota el seu simbolisme, a tot el poble valencià, des de Vinaròs a Castelló fins al Pilar de la Foradada a Alacant.

Un any més, nostra 'Reial Senyera', privilegi concedit pel rei Pere 'El Ceremoniós' a la nostra ensenya com a gratitud al poble valencià per la seua resistència i defensa del territori durant la guerra contra Pedro 'El Cruel', recorrerà el centre històric del 'Cap i Casal'. Un moment únic i ple d'emoció en el qual sentir-nos orgullosos del que ella significa en la nostra història i del que tots i cadascun de nosaltres som com a valencians.

En un temps en el qual els símbolos són qüestionats i fins i tot ultrajados, acompanyar a la nostra Senyera no ha de ser motiu de controvèrsia, sinó que ha de convertir-se en tot un acte d'adhesió al que significa ella per al poble valencià com a senyal d'identitat. Perquè per a mi personalment, i per a tot el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, la Senyera és un dels símbolos indiscutibles del nostre poble, i ja se sap que, un poble que no respecta els seus símbolos, la seua tradició i història ho perd tot, d'ací la importància de defensar i protegir nostres símbolos i tots els nostres senyals, recuperant per a això la llei que els protegeix que tan injustament va ser derogada per aquest Consell.

Per això, en la festivitat d'aquest 9 d'Octubre, també hem de revelar-nos davant les injustícies que com a poble patim, des de fa anys, pel que fa a altres regions espanyoles sota l'injust repartiment de riquesa derivat d'una infrafinanciación, per tots coneguda, però que els nostres governants han sigut incapaços de solucionar. No demanem més que ningú, però tampoc menys, per això reclamem un finançament just i equitativa.

Alcem nostra veu contra les injustícies a la nostra terra i, amb orgull, respecte i compromís defensem també, en aquest Dia de la Comunitat Valenciana, la qual cosa més ens significa com a poble. Els valencians sempre hem sigut gent treballadora que ha aconseguit fer de la Comunitat Valenciana un territori pròsper, innovador, de persones compromeses amb el futur. Mirem-ho de front, amb esperança, en aquest 9 d'Octubre, i, amb l'orgull de ser valencians, tinguem la convicció que, sempre, el millor està per arribar.

Feliç Nou d'Octubre i dia de Sant Donís!

Carlos Mazón Guixot

President del Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

Destacats