Mari Carmen Contelles

Opinió

Dos anys perduts. Primera Part

Guardar

Benvolguts lectors, em propose en els pròxims mesos anar detallant com la Diputació de València ha perdut dos anys, entre intentar posar-nos d'acord entre els socis, col·locar als nostres i tornar a discutir per veure que competències retallem per a assumir competències del Palau de la Generalitat i sumar punts davant Puig i Oltra.

Dos anys marcats per un sectarisme ideològic que els seus principals damnificats han sigut els veïns i veïnes de la província. Malgrat que ens hem cansat d'escoltar-los en cada intervenció parlar de repartiment equitatiu, de criteris objectius, d'una administració cada vegada més clara i transparent.

Dels 184 convenis singulars signats pel president Rodríguez per un valor de 13 milions d'euros, quasi 11 milions i mitjà s'han repartit en ajudes directes a ajuntaments governats per PSPV, Compromís, EU i València en Comú.

Mentre neguen convenis a xicotets municipis amb grans necessitats, Rodríguez ha assignat a dit convenis per un valor proper als dos milions d'euros per a grans municipis governats per socialistes i Compromís.

Un sectarisme ideològic que s'anteposa a la seguretat viària, el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans de Pedralba, que té suspesa la seua variant malgrat que l'obra compta amb tots els informes favorables i fins i tot està adjudicada per la Diputació.

El repartiment de subvencions de Cultura també ha estat marcat pel biaix ideològic catalanista de Compromís que concedeix i paga 180.000 euros a Acció Cultural del País Valencià, mentre intenten boicotejar la subvenció aprovada per Rodríguez al Rat Penat.

Els estudiants també han vist com en la Diputació lamentablement copien als seus majors, vetant els convenis amb les universitats privades perquè els seus estudiants puguen fer pràctiques en la Diputació, l'Hospital General i les entitats locals.

Si alguna cosa hem aprés en aquests dos primers anys de la gestió d'aquesta coalició hui mal avinguda, és que qualsevol semblança entre el que diuen i el que fan realment després és pura coincidència. Propugnen una aposta pel social i retallen a la meitat programes tan rellevants per als joves com La Dipu et Beca.

En 2017 tornen a reduir-se dràsticament les ajudes als estudiants, passant de 3.144 places en 2015 a les 1.608 de 2017. Malgrat que en els últims dos pressupostos hem presentat sengles esmenes, l'executiu presidit per Rodríguez ha fet oïdes sordes i reincideix a retallar a la meitat un programa que permet als joves millorar els seus coneixements i aportar recursos a l'economia familiar.

Una incoherència que es mostra també en un tema tan rellevant per a la salut pública com la implantació de desfibril·ladors en tots els municipis de la província. Ens sembla grotesca l'actitud de Compromís, que va sol·licitar en el Senat el que ells mateixos han suprimit i menyspreat en la institució que governen. Fins a dues vegades han rebutjat reprendre aquest programa al·legant estar en contra dels plans teledirigits.

Fins ací aquestes primeres pinzellades d'aquest balanç de gestió que continuaré en els pròxims articles. A tots aquells que gaudeixen ja de les seues vacances els desitge un feliç descans estival.

Destacats